szakacsreceptek.hu

Brokkolis golyók füstölt hússal Actifry edényben

Brokkolis golyók füstölt hússal Actifry edényben

    

Brokkolis golyók, párolóedényben elkészítve. Kiváló étel egy egészséges vacsorára. Melegen tálaljuk egy kis olíva olajon pirított hagymával a tetején.

Főzőcske

Adag

7

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. A brokkoli elkészítése

brokkoli 1 kilogramm

A brokkolit rózsákra szedjük, majd a gőzölőben puhára pároljuk. Hagyjuk lehűlni majd durvábbra pépesítjük bitmixerrel.

A brokkoli elkészítése

2. A golyók elkészítése

füstölt húsáru 250 gramm   3 teáskanál  darás liszt 400 gramm  tyúk tojás 2 darab  vaj 50 gramm

A füstölt húst apró kockákra vágjuk. A pépesített brokkolihoz hozzáadjuk a sót, lisztet, tojást és a füstölt húst. Az egészet összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk. Előkészítjük a pároló edényt, az alsó edényeket kivajazzuk.

A golyók elkészítése

3. Golyók formálása

A masszából golyókat formálunk, és 6-8 darabonként berakjuk a pároló edény első edényébe, miközben az összes golyó között elegendő helyet kell hagyni, hogy a pára körbejárja a golyót. Ezt követően megtöltjük a második és harmadik edényt is.

Golyók formálása

4. Gőzölés

A párolóedényt 30 percre állítjuk be.

Gőzölés

5. Hagyma pirítása

hagyma 200 gramm  repceolaj 2 evőkanál

A hagymát apróra felvágjuk, majd olajon barnára pirítjuk állandó keverés mellett.

Jó étvágyat!

brokkoli1kilogramm
darás liszt400gramm
füstölt húsáru250gramm
hagyma200gramm
repceolaj2evőkanál
3teáskanál
tyúk tojás2darab
vaj50gramm

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés