Brokkolis golyók füstölt hússal Actifry edényben

Brokkolis golyók, párolóedényben elkészítve. Kiváló étel egy egészséges vacsorára. Melegen tálaljuk egy kis olíva olajon pirított hagymával a tetején.
recept,recept fotó,brokkoli,darás liszt,hagyma,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz,Szezonális receptek
Sertéshús
Főzőcske
Adag
7
Adag tömege
295 g
Adag energiatartalma
501 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Sertéshús › Receptek ételpárolókhoz › Szezonális receptek › Szezon - Hagyma › Szezon - Brokkoli ›Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 1 330 | kilogramm kcal | |
darás liszt | 400 1396 | gramm kcal | |
füstölt húsáru | 250 875 | gramm kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
repceolaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
só | 3 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal |
Recept
1. A brokkoli elkészítése
brokkoli 1 kilogramm
A brokkolit rózsákra szedjük, majd a gőzölőben puhára pároljuk. Hagyjuk lehűlni majd durvábbra pépesítjük bitmixerrel.

2. A golyók elkészítése
füstölt húsáru 250 gramm • só 3 teáskanál • darás liszt 400 gramm • tyúk tojás 2 darab • vaj 50 gramm
A füstölt húst apró kockákra vágjuk. A pépesített brokkolihoz hozzáadjuk a sót, lisztet, tojást és a füstölt húst. Az egészet összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk. Előkészítjük a pároló edényt, az alsó edényeket kivajazzuk.

3. Golyók formálása
A masszából golyókat formálunk, és 6-8 darabonként berakjuk a pároló edény első edényébe, miközben az összes golyó között elegendő helyet kell hagyni, hogy a pára körbejárja a golyót. Ezt követően megtöltjük a második és harmadik edényt is.

4. Gőzölés
A párolóedényt 30 percre állítjuk be.

Jó étvágyat!