Brokkolis golyók füstölt hússal Actifry edényben
Brokkolis golyók, párolóedényben elkészítve. Kiváló étel egy egészséges vacsorára. Melegen tálaljuk egy kis olíva olajon pirított hagymával a tetején.
recept,recept fotó,brokkoli,darás liszt,hagyma,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 1 | kilogramm | |
darás liszt | 400 | gramm | |
füstölt húsáru | 250 | gramm | |
hagyma | 200 | gramm | |
repceolaj | 2 | evőkanál | |
só | 3 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 50 | gramm |
Recept
1. A brokkoli elkészítése
brokkoli 1 kilogramm
A brokkolit rózsákra szedjük, majd a gőzölőben puhára pároljuk. Hagyjuk lehűlni majd durvábbra pépesítjük bitmixerrel.

2. A golyók elkészítése
füstölt húsáru 250 gramm • só 3 teáskanál • darás liszt 400 gramm • tyúk tojás 2 darab • vaj 50 gramm
A füstölt húst apró kockákra vágjuk. A pépesített brokkolihoz hozzáadjuk a sót, lisztet, tojást és a füstölt húst. Az egészet összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk. Előkészítjük a pároló edényt, az alsó edényeket kivajazzuk.

3. Golyók formálása
A masszából golyókat formálunk, és 6-8 darabonként berakjuk a pároló edény első edényébe, miközben az összes golyó között elegendő helyet kell hagyni, hogy a pára körbejárja a golyót. Ezt követően megtöltjük a második és harmadik edényt is.

4. Gőzölés
A párolóedényt 30 percre állítjuk be.

Jó étvágyat!