Sült báránycomb rozmaringgal és fokhagymával
A bárányhúsnak jellegzetes íze van, viszont a fokhagyma és rozmaring hozzáadásával szinte már nem is érezhető. A hús lágy, puha és szaftos.
recept,recept fotó,báránycomb,Borjúhús,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Húsvéti receptek
Borjúhús
Hozzávalók
Hozzávalók
Dinsztelt lila káposzta recept | - | ||
Dinsztelt savanyú káposzta recept | - | ||
báránycomb | - | ||
fokhagyma | 12 | gerezd | |
repceolaj | 3 | evőkanál | |
rozmaring | 3 | teáskanál | |
répa | 200 | gramm | |
sertészsír | 60 | gramm | |
só | 2.5 | teáskanál | |
víz | 250 | milliliter |
Recept
2.
fokhagyma 12 gerezd • rozmaring 3 teáskanál • repceolaj 3 evőkanál • só 1.5 teáskanál
A fokhagymát megpucoljuk és préseljük. Hozzáadjuk a friss rozmaringot és az olajat. Alaposan összekeverjük a hozzáadott sóval.
3.
Az elkészített rozmaringos-fokhagymás masszát rákenjük a combra.
4.
A hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk.
5.
sertészsír 60 gramm • répa 200 gramm • víz 250 milliliter
A sütőtál alját megkenjük zsírral, majd rárakjuk a hagymát. Ráhelyezzük az elkészített combot és két megpucolt és megmosott sárgarépát. Felöntjük vízzel.
6.
A sütőedényt letakarjuk és lassan sütjük. Először kb 1 órán át 160°C fokon, majd a hőmérsékletet emeljük 190°C fokra és /1,5 - 2 órán át/ puhulásig sütjük.
7.
Dinsztelt lila káposzta recept • Dinsztelt savanyú káposzta recept
Köretként párolt vagy dinsztelt káposztát és knédlit szolgálunk fel.
Jó étvágyat!