RECEPTEK

Sült báránycomb rozmaringgal és fokhagymával

Sült báránycomb rozmaringgal és fokhagymával

A bárányhúsnak jellegzetes íze van, viszont a fokhagyma és rozmaring hozzáadásával szinte már nem is érezhető. A hús lágy, puha és szaftos.

recept,recept fotó,báránycomb,Borjúhús,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Húsvéti receptek

Borjúhús

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

3 h.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Dinsztelt lila káposzta recept-
Dinsztelt savanyú káposzta recept-
báránycomb-
fokhagyma12gerezd
repceolaj3evőkanál
rozmaring3teáskanál
répa200gramm
sertészsír60gramm
2.5teáskanál
víz250milliliter

 

Recept

1. 

báránycomb   1 teáskanál

A bárányhúst megtisztítjuk és sózzuk.

2. 

fokhagyma 12 gerezd  rozmaring 3 teáskanál  repceolaj 3 evőkanál   1.5 teáskanál

A fokhagymát megpucoljuk és préseljük. Hozzáadjuk a friss rozmaringot és az olajat. Alaposan összekeverjük a hozzáadott sóval.

3. 

Az elkészített rozmaringos-fokhagymás masszát rákenjük a combra.

4. 

A hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk.

5. 

sertészsír 60 gramm  répa 200 gramm  víz 250 milliliter

A sütőtál alját megkenjük zsírral, majd rárakjuk a hagymát. Ráhelyezzük az elkészített combot és két megpucolt és megmosott sárgarépát. Felöntjük vízzel.

6. 

A sütőedényt letakarjuk és lassan sütjük. Először kb 1 órán át 160°C fokon, majd a hőmérsékletet emeljük 190°C fokra és /1,5 - 2 órán át/ puhulásig sütjük.

7. 

Dinsztelt lila káposzta recept  Dinsztelt savanyú káposzta recept

Köretként párolt vagy dinsztelt káposztát és knédlit szolgálunk fel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit