Teljes kiőrlésű húsvéti keksz

Édes, ropogós zabpelyhes keksz. Kiváló és egészséges tavaszi finomság mindenki részére.
recept,recept fotó,zabpehely,teljes kiőrlésű/sima rozslist ,teljes kiőrlésű/sima rozslist ,Aprósütemény,Húsvéti receptek
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
nádcukor | 80 317 | gramm kcal | |
teljes kiőrlésű/sima rozslist | 200 600 | gramm kcal | |
teljes kiőrlésű/sima rozslist | 0 ?? | kcal | |
tojásfehérje | 1 17 | darab kcal | |
tojássárgája | 1 57 | darab kcal | |
vaj | 160 1175 | gramm kcal | |
zabpehely | 100 366 | gramm kcal |
Recept

2.
teljes kiőrlésű/sima rozslist 200 gramm • nádcukor 80 gramm • vaj 160 gramm • tojássárgája 1 darab
Hozzáadjuk a lisztet, a nádcukrot, puha vajat és a tojás sárgát.

3.
A lisztes keveréket dolgozzuk össze majd kb. fél órára tegyük hűtőbe, hogy a vaj megdermedjen.

4.
A tésztát egy lisztezett lapon kinyújtjuk 3-4 mm. A tészta nagyon morzsolódik,főleg a szélein, ezért a közepéről szaggatjuk ki a kekszeket.

5.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe átrakjuk őket egy széles kés segítségével.


7.
Ízlés szerint díszíthetjük ( apróra vágott dióval stb.) A receptben mi mandulával díszítettük.

8.
10 percig 180°C fokon sütjük.

9.
A kekszeket hagyjuk a sütőlapon teljesen kihűlni. Ekkor a zabkeksz még puha, de ne aggódjunk, ahogy kihűl, ropogóssá válik.

Jó étvágyat!