Teljes kiőrlésű húsvéti keksz
Édes, ropogós zabpelyhes keksz. Kiváló és egészséges tavaszi finomság mindenki részére.
recept,recept fotó,zabpehely,teljes kiőrlésű/sima rozslist ,teljes kiőrlésű/sima rozslist ,Aprósütemény,Húsvéti receptek
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
nádcukor | 80 | gramm | |
teljes kiőrlésű/sima rozslist | 200 | gramm | |
teljes kiőrlésű/sima rozslist | - | ||
tojásfehérje | 1 | darab | |
tojássárgája | 1 | darab | |
vaj | 160 | gramm | |
zabpehely | 100 | gramm |
Recept
2.
teljes kiőrlésű/sima rozslist 200 gramm • nádcukor 80 gramm • vaj 160 gramm • tojássárgája 1 darab
Hozzáadjuk a lisztet, a nádcukrot, puha vajat és a tojás sárgát.
3.
A lisztes keveréket dolgozzuk össze majd kb. fél órára tegyük hűtőbe, hogy a vaj megdermedjen.
4.
A tésztát egy lisztezett lapon kinyújtjuk 3-4 mm. A tészta nagyon morzsolódik,főleg a szélein, ezért a közepéről szaggatjuk ki a kekszeket.
5.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe átrakjuk őket egy széles kés segítségével.
7.
Ízlés szerint díszíthetjük ( apróra vágott dióval stb.) A receptben mi mandulával díszítettük.
8.
10 percig 180°C fokon sütjük.
9.
A kekszeket hagyjuk a sütőlapon teljesen kihűlni. Ekkor a zabkeksz még puha, de ne aggódjunk, ahogy kihűl, ropogóssá válik.
Jó étvágyat!