RECEPTEK

Teljes kiőrlésű húsvéti keksz

Teljes kiőrlésű húsvéti keksz

Édes, ropogós zabpelyhes keksz. Kiváló és egészséges tavaszi finomság mindenki részére.

recept,recept fotó,zabpehely,teljes kiőrlésű/sima rozslist ,teljes kiőrlésű/sima rozslist ,Aprósütemény,Húsvéti receptek

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

60

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

nádcukor80gramm
teljes kiőrlésű/sima rozslist 200gramm
teljes kiőrlésű/sima rozslist -
tojásfehérje1darab
tojássárgája1darab
vaj160gramm
zabpehely100gramm

 

Recept

1. 

zabpehely 100 gramm

A zabpelyhet őröljük meg és szórjuk egy tálba.

2. 

teljes kiőrlésű/sima rozslist  200 gramm  nádcukor 80 gramm  vaj 160 gramm  tojássárgája 1 darab

Hozzáadjuk a lisztet, a nádcukrot, puha vajat és a tojás sárgát.

3. 

A lisztes keveréket dolgozzuk össze majd kb. fél órára tegyük hűtőbe, hogy a vaj megdermedjen.

4. 

teljes kiőrlésű/sima rozslist

A tésztát egy lisztezett lapon kinyújtjuk 3-4 mm. A tészta nagyon morzsolódik,főleg a szélein, ezért a közepéről szaggatjuk ki a kekszeket.

5. 

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe átrakjuk őket egy széles kés segítségével.

6. 

tojásfehérje 1 darab

A tetejét felvert tojással megkenjük.

7. 

Ízlés szerint díszíthetjük ( apróra vágott dióval stb.) A receptben mi mandulával díszítettük.

8. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

A kekszeket hagyjuk a sütőlapon teljesen kihűlni. Ekkor a zabkeksz még puha, de ne aggódjunk, ahogy kihűl, ropogóssá válik.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés