szakacsreceptek.hu

Szlovák receptek

 
Krumplilepény

Recept egy finom és egyszerű krumplilepény elkészítésére.

Főzőcske

Zuzka

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Juhtúrós szalonnás kalács

Finom sós kalács a híres szlovák juhtúróból (brindzából).

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Édes savanyú bableves

Régi jó klasszikus leves.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Hagyományos cseresznyés pite

Hagyományos recept a pitére, lágy, kelt tésztából.

Főzőcske

Norika

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

Sutolica káposztás-bableves

Ennek a régi levesnek az eredeti receptje alapján katlanban készül, parázson sült burgonyával. Mi viszont bemutatjuk ennek a finom levesnek a modern konyhában való egyszerű elkészítését.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Juhtúrós sztrapacska

Tradicionális szlovák nemzeti étel, amely nem hiányozhat egy szlovák konyha étlapjáról sem.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

Kakaós-diós tekercs

Közkedvelt kalács joghurtos kelt tésztából. Nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvence is.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Gömöri pirogok

Főzőcske

Zuzka

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

Szilvás gombóc zsemlemorzsával

Hagyományos és egyszerű recept a szilvásgombóc elkészítésére lágy tésztában

Főzőcske

Elenka

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

alacsony

Juhtúrós lepény hagymával

Kedvelt sós lepény juhtúróval és hagymával.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Burgonyakása

Hagyományos burgonyakása, amelyet pirított hagymával főételként tálaljuk, illetve köretként.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Sztrapacska savanyú káposztával

Sztrapacska krumplitésztából savanyú káposztával és pirított szalonnával elkészítve.

Főzőcske

Jurgason

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

Cukkini főzelék

Lágy krémes ízű sűrű tejfölös főzelék cukkiniből, főtt tojással tálalva.

Főzőcske

Jurgason

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

Tejfölös zöldbab leves

Tejfölös zöldbab leves,friss zöldbaból krumplival.A levest ecettel vagy citromlével ízesíthetjük.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Kapor mártás

Egyszerű finom mártás illatos kaporból. Knédlivel és kemény tojással tálaljuk.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

Túrós nudli

Krumplis tésztából készült nudli, megszórva édes túróval.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

Húsvéti bárányka

A húsvét tradicionális szimbóluma a bárány, melyet most sütemény formájában hozunk el.

Főzőcske

Norika

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Káposztás krumpli

Dédszüleink tradicionális étele. Főleg a téli hónapokban fogyasztották, amikor már a pincék teli voltak krumplival, hagymával és a hordóban már ott volt a savanyú káposzta és a kamrában ott lógott a szalonna.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

Dinsztelt káposzta sertés virslivel

Finom és a pénztárcát kímélő étel káposztából és sertés virsliből. Köretnek párolt knédlit ajánlunk.

Főzőcske

Jurgason

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Virsli zöldséggel és krumplival

Egy érdekes alternatíva reggelire.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés