szakacsreceptek.hu

Szlovák receptek

 
Túrós-barackos gombóc

Nagyon finom, és egyáltalán nem macerás finomság, a szaftos, lédús, aromás sárgabarackkal pedig jobb nem is történhet, mint hogy gombócba rejtjük. Friss és könnyű, egy laza levessel tökéletes nyári ebéd.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

Édes-savanyú babfőzelék burgonyával

Az édes-savanyú, tejes-tejfölös babfőzelék, amely finom köret lehet egy fasírthoz, kolbászhoz, vagy tükör tojáshoz. Klasszikusan finom friss kenyeret tálalunk hozzá. Ha 4 adagot szeretnénk készíteni akkor használjuk a megadott alapanyagok felét.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Kapor mártás

Egyszerű finom mártás illatos kaporból. Knédlivel és kemény tojással tálaljuk.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

Krumplilepény

Recept egy finom és egyszerű krumplilepény elkészítésére.

Főzőcske

Zuzka

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Káposztás krumpli

Dédszüleink tradicionális étele. Főleg a téli hónapokban fogyasztották, amikor már a pincék teli voltak krumplival, hagymával és a hordóban már ott volt a savanyú káposzta és a kamrában ott lógott a szalonna.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

Hagyományos cseresznyés pite

Hagyományos recept a pitére, lágy, kelt tésztából.

Főzőcske

Norika

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

Édes savanyú bableves

Régi jó klasszikus leves.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Finom mákos guba

A mákos guba, mákos gubó vagy bobajka eredetileg karácsonyra készített ünnepi étel. Abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben. Mára már egész évben készítik.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

Sztrapacska savanyú káposztával

Sztrapacska krumplitésztából savanyú káposztával és pirított szalonnával elkészítve.

Főzőcske

Jurgason

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

Házias krumplilepény

Finom krumplilepény a nagymamáink receptje alapján. Köretként tálalhatjuk sült kacsához, libához vagy megtölthetjük sósan (kacsamájjal) vagy édesen (mákkal, dióval...). Az elkészítése egyszerű. A hagyományos ízek kedvelőinek kötelező elkészíteni! :)

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Karácsonyi guba.

Szlovák hagyományos karácsonyi étel a túrós illetve a mákos guba. Tálalhatják akár dióval, juhtúróval vagy káposztával is. Az elnevezése és a tálalása minden régióban különböző. A megadott alapanyagokból 250 gr gubát készíthetünk el. Szükség szerint az alapanyagokat duplázhatjuk.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Sutolica káposztás-bableves

Ennek a régi levesnek az eredeti receptje alapján katlanban készül, parázson sült burgonyával. Mi viszont bemutatjuk ennek a finom levesnek a modern konyhában való egyszerű elkészítését.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Burgonyakása

Hagyományos burgonyakása, amelyet pirított hagymával főételként tálaljuk, illetve köretként.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Gömöri pirogok

Főzőcske

Zuzka

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

Kakaós-diós tekercs

Közkedvelt kalács joghurtos kelt tésztából. Nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvence is.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Húsvéti bárányka

A húsvét tradicionális szimbóluma a bárány, melyet most sütemény formájában hozunk el.

Főzőcske

Norika

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Bárányhúsból készült ragu

Egy ízlettes recept bárányhúsból készült raguja, sütőben, illatos rozmaringgal és fokhagymával spékelve.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

4 h. 10 min.

Nehézség

közepes

Túrós nudli

Krumplis tésztából készült nudli, megszórva édes túróval.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

Brindzás (juhtúrós) spagetti

Spagetti brindzával, ropogós répával, hagymával és korianderrel.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Juhtúrós szalonnás kalács

Finom sós kalács a híres szlovák juhtúróból (brindzából).

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés