szakacsreceptek.hu

Fő ételek > Édes ételek

Édes ételek

 
Lekváros bukták

Mert a lekváros bukta újra divat! Ez is egy igazi hungarikum. Ízlés szerint sokféleképpen ízesíthetjük, mindenki legnagyobb örömére.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Sárgabarack gombóc

Nagymamáink konyhájából a hagyományos sárgabarack gombóc receptje. Ízlés szerint fogyasztjuk megszórva zsemlemorzsával, mákkal vagy őrölt dióval.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

Túrós bukta Új recept

Túrós bukta

Lágy és ízletes bukta tejfölös-vajas kelt tésztából. A recept szerint elkészített bukták akár 3 napig is frissek maradnak.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

1 h. 45 min.

Nehézség

közepes

Mákos- túrós nudli

Hagyományos recept egy lágy túrós nudlira, cukros mákkal megszórva és vajjal leöntve.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

Teljes kiőrlésű lisztből készült almás felfújt

Egyszerű édesség, teljes kiőrlésű péksüteményből. Ha tartalmaz is némi nádcukrot, sokkal egészségesebb mint a fehér lisztből készült péksütemény amely teli van fehér cukorral.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

Nagymama málnás fánkja

Finom farsangi fánkok teli málnás lekvárral.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Lekváros fánk Új recept

Lekváros fánk

Egy finom lekváros töltött fánk ebédre vagy vacsorára és nem csak a farsangi időszakra.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

Teljes kiőrlésű fánk

Teljes kiőrlésű farsangi fánk, azoknak, akik nem mondanak le a finomságokról, hanem egészségessé teszik azokat.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

Burgonyafánk lekvárral

Pehelykönnyű burgonyafánk szilvalekvárral töltve.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

Sütőben sült fánk

Ennek a fánknak nagy előnye, hogy sütőben sült, ezért minden felesleges zsiradéktól mentes. Azoknak ideális elkészíteni, akik tartózkodnak a túlzott zsírfogyasztástól.Közeleg a farsang, és a jelmezed már megvan, csak az olajszagtól rettegsz? Itt a megoldás!

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

közepes

Páránfőtt

A finom páránfőtt a gyerekek és az ínyencek kedven csemegéje, amely sok energiát is tartalmaz számukra.

Főzőcske

Jurgason

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Rizsfelfújt túróval

Kitűnő rizsfelfújt, sok hozzávalóval és magas energiaértékkel.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Zsemlefelfújt az otthoni kenyérsütőből

Finom zsemlefelfújt egyszerű elkészítése otthoni kenyérsütő segítségével

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Churros

A hagyományos spanyol Churros elkészítése mexikói recept szerint, amely szerint tojással is készülhet. A Churros-t olvasztott csokoládéval tálaljuk. Nagyobb család részére ajánlatos dupla adagot készíteni.

Főzőcske

Jurgason

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

Házi diós csík

A tészta csíkokat nem csak a gyerekek szeretik, hanem a felnőttek is.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

Mákos guba

Egyszerűsített mákos guba recept, amelyhez kiflit használunk fel.

Főzőcske

Michal

Az elkészítés ideje

15 min.

Nehézség

alacsony

Túrós fánk

... nem csak farsangra.

Főzőcske

Jurgason

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

Szilvás gombóc zsemlemorzsával

Hagyományos és egyszerű recept a szilvásgombóc elkészítésére lágy tésztában

Főzőcske

Elenka

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

alacsony

Darázsfészek

Fantasztikus fahéjas, kakaós és diós darázsfészek.

Főzőcske

Dada

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Túrós golyócskák barack mártással

Recept puha golyócskákra túrótésztából, melyeket édes prézlivel tálalunk. A golyócskák édes-savanyú mártással vannak leöntve friss sárgabarackból. Nagyobb család részére ajánljuk megduplázni a hozzávalókat.

Főzőcske

Jurgason

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés