RECEPTEK

Párolt marhahús főzelékhez

Párolt marhahús főzelékhez

Kedvelt párolt marhahús, amely nagyszerűen illik minden főzelékhez vagy szószhoz.

recept,recept fotó,marhahús nyak, tarja,szárított gomba,paprika,Marhahús

Marhahús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Kapor mártás recept-
Kapros burgonyafőzelék recept-
fekete bors, őrölt½teáskanál
marhahús nyak, tarja400gramm
napraforgó olaj3evőkanál
paprika150gramm
piros paprika, őrölt1teáskanál
szárított gomba15gramm
1teáskanál
víz-
vöröshagyma120gramm

 

Recept

1. 

vöröshagyma 120 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

marhahús nyak, tarja 400 gramm

A húst megmossuk, csíkokra vágjuk.

3. 

A húst hozzáadjuk a hagymához, majd keverjük, amíg kicsit meg nem pirul.

4. 

 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál

Hozzáadjuk a sót és a fűszert.

5. 

víz

Felöntjük vízzel, hogy a húst éppen ellepje, majd fedő alatt 45 percig pároljuk.

6. 

szárított gomba 15 gramm

A gombát megmossuk, majd vízbe mártjuk.

7. 

paprika 150 gramm

A paprikát kicsumázzuk, megmossuk és apróra vágjuk.

8. 

45 perc eltelte után hozzáadjuk a gombát és a paprikát a húshoz, szükség esetén felöntjük egy kis vízzel, összekeverjük...

9. 

...és tovább pároljuk, amíg a hús puha nem lesz (körülbelül 45 perc)

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit