RECEPTEK

Szegedi gulyás marhahússal

Szegedi gulyás marhahússal

A népszerű szegedi gulyás, ezúttal marhahússal és sok tejföllel.Knédlivel vagy kenyérrel tálaljuk. Kinek hogyan ízlik :) ... biztosan mindenki élvezni fogja a finom ízeket! Az elkészítéséhez borral erjesztett káposztát ajánlunk, a szegedi gulyás így tökéletes !

recept,recept fotó,marhahús nyak, tarja,kovászos káposzta,Marhahús

Marhahús

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

kategóriak

Marhahús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt½evőkanál
hagyma250gramm
kovászos káposzta1.5kilogramm
marhahús nyak, tarja800gramm
piros paprika, őrölt1teáskanál
sertészsír1evőkanál
2teáskanál
tejföl (14-18%)1kilogramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%400milliliter
víz250milliliter

 

Recept

1. 

hagyma 250 gramm  sertészsír 1 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

2. 

marhahús nyak, tarja 800 gramm   2 teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  víz 250 milliliter

A marhahúst megmossuk, kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Sózzuk, őrölt pirospaprikát adunk hozzá, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk (kb. 1,5 óra).

3. 

kovászos káposzta 1.5 kilogramm

Hozzáadjuk a savanyú káposztát (ebben a receptben nagyon finom a boros savanyú káposzta).

4. 

Keverjük meg és főzzük 20-25 percig.

5. 

tejföl (14-18%) 1 kilogramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter  finomliszt ½ evőkanál

A sűrű tejfölt a tejjel és kevés liszttel elkeverjük.

6. 

Adjunk hozzá tejfölös habarást a húsos káposztához, keverjük össze és forraljuk fel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés