Szegedi gulyás marhahússal
![Szegedi gulyás marhahússal](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001955/img_hu_4x3/szegedi-gulyas-marhahussal_00180.jpg)
A népszerű szegedi gulyás, ezúttal marhahússal és sok tejföllel.Knédlivel vagy kenyérrel tálaljuk. Kinek hogyan ízlik :) ... biztosan mindenki élvezni fogja a finom ízeket! Az elkészítéséhez borral erjesztett káposztát ajánlunk, a szegedi gulyás így tökéletes !
recept,recept fotó,marhahús nyak, tarja,kovászos káposzta,Marhahús
Marhahús
kategóriak
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | ½ | evőkanál | |
hagyma | 250 | gramm | |
kovászos káposzta | 1.5 | kilogramm | |
marhahús nyak, tarja | 800 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
sertészsír | 1 | evőkanál | |
só | 2 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 1 | kilogramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 400 | milliliter | |
víz | 250 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 250 gramm • sertészsír 1 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001955/small/IMG_4932.jpg)
2.
marhahús nyak, tarja 800 gramm • só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • víz 250 milliliter
A marhahúst megmossuk, kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Sózzuk, őrölt pirospaprikát adunk hozzá, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk (kb. 1,5 óra).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001955/small/IMG_4934.jpg)
3.
kovászos káposzta 1.5 kilogramm
Hozzáadjuk a savanyú káposztát (ebben a receptben nagyon finom a boros savanyú káposzta).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001955/small/IMG_4936.jpg)
4.
Keverjük meg és főzzük 20-25 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001955/small/IMG_4940.jpg)
5.
tejföl (14-18%) 1 kilogramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter • finomliszt ½ evőkanál
A sűrű tejfölt a tejjel és kevés liszttel elkeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001955/small/IMG_4943.jpg)
6.
Adjunk hozzá tejfölös habarást a húsos káposztához, keverjük össze és forraljuk fel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001955/small/IMG_4946.jpg)
Jó étvágyat!