RECEPTEK

Szegedi gulyás marhahússal

Szegedi gulyás marhahússal

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

A népszerű szegedi gulyás, ezúttal marhahússal és sok tejföllel.Knédlivel vagy kenyérrel tálaljuk. Kinek hogyan ízlik :) ... biztosan mindenki élvezni fogja a finom ízeket! Az elkészítéséhez borral erjesztett káposztát ajánlunk, a szegedi gulyás így tökéletes !

recept,recept fotó,marhahús nyak, tarja,kovászos káposzta,Marhahús

Marhahús

Főzőcske

Adag

10

Adag tömege

425 g

Adag energiatartalma

389 kcal

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

kategóriak

Marhahús  

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

½

27

evőkanál

kcal

hagyma

250

110

gramm

kcal

kovászos káposzta

1.5

300

kilogramm

kcal

marhahús nyak, tarja

800

1440

gramm

kcal

piros paprika, őrölt

1

16

teáskanál

kcal

sertészsír

1

135

evőkanál

kcal

2

0

teáskanál

kcal

tejföl (14-18%)

1

1600

kilogramm

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

400

256

milliliter

kcal

víz

250

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

hagyma 250 gramm  sertészsír 1 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró...

2. 

marhahús nyak, tarja 800 gramm   2 teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  víz 250 milliliter

A marhahúst megmossuk, kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Sózzuk, őrölt pirospaprikát adunk hozzá, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk (kb. 1,5 óra).

A marhahúst megmossuk, kockákra vágjuk és a...

3. 

kovászos káposzta 1.5 kilogramm

Hozzáadjuk a savanyú káposztát (ebben a receptben nagyon finom a boros savanyú káposzta).

Hozzáadjuk a savanyú káposztát (ebben a...

4. 

Keverjük meg és főzzük 20-25 percig.

Keverjük meg és főzzük 20-25 percig.

...

5. 

tejföl (14-18%) 1 kilogramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter  finomliszt ½ evőkanál

A sűrű tejfölt a tejjel és kevés liszttel elkeverjük.

A sűrű tejfölt a tejjel és kevés liszttel...

6. 

Adjunk hozzá tejfölös habarást a húsos káposztához, keverjük össze és forraljuk fel.

Adjunk hozzá tejfölös habarást a húsos...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés