Szegedi gulyás marhahússal

A népszerű szegedi gulyás, ezúttal marhahússal és sok tejföllel.Knédlivel vagy kenyérrel tálaljuk. Kinek hogyan ízlik :) ... biztosan mindenki élvezni fogja a finom ízeket! Az elkészítéséhez borral erjesztett káposztát ajánlunk, a szegedi gulyás így tökéletes !
recept,recept fotó,marhahús nyak, tarja,kovászos káposzta,Marhahús
Marhahús
Főzőcske
Adag
10
Adag tömege
425 g
Adag energiatartalma
389 kcal
Az elkészítés ideje
2 h.
Nehézség
közepes
kategóriak
Marhahús ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | ½ 27 | evőkanál kcal | |
hagyma | 250 110 | gramm kcal | |
kovászos káposzta | 1.5 300 | kilogramm kcal | |
marhahús nyak, tarja | 800 1440 | gramm kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
sertészsír | 1 135 | evőkanál kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 1 1600 | kilogramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 400 256 | milliliter kcal | |
víz | 250 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
hagyma 250 gramm • sertészsír 1 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

2.
marhahús nyak, tarja 800 gramm • só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • víz 250 milliliter
A marhahúst megmossuk, kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Sózzuk, őrölt pirospaprikát adunk hozzá, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk (kb. 1,5 óra).

3.
kovászos káposzta 1.5 kilogramm
Hozzáadjuk a savanyú káposztát (ebben a receptben nagyon finom a boros savanyú káposzta).

4.
Keverjük meg és főzzük 20-25 percig.

5.
tejföl (14-18%) 1 kilogramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter • finomliszt ½ evőkanál
A sűrű tejfölt a tejjel és kevés liszttel elkeverjük.

6.
Adjunk hozzá tejfölös habarást a húsos káposztához, keverjük össze és forraljuk fel.

Jó étvágyat!