Dédszüleink tradicionális étele. Főleg a téli hónapokban fogyasztották, amikor már a pincék teli voltak krumplival, hagymával és a hordóban már ott volt a savanyú káposzta és a kamrában ott lógott a szalonna.
Tény, hogy a legtöbb magyar ember imádja a töpörtyűt, a zsíros kenyérről pedig nem is beszélve. Azonban jobban jártok, hogyha saját magatok készítitek el a zsírt illetve a töpörtyűt, mivel sokkal finomabb.
Csak kevesen tudnak ellenállni a sült sértés hús, hagyma, fokhagyma, paprika, savanyú uborka és ketchup kombinációjának. Hogy a hóhér lendülete igazán erős legyen, csípős paprikával élesítsük meg neki a baltáját.
Nem kedvelik családtagjai a cukkinit? Próbálja meg úgy tálalni nekik, mint egy hajócskát burgonyavitorlával a jégsaláta "hullámain", és látni fogja, hogy csak úgy "eltűnik".