Juhtúrós tönkölybúza dara baconnel

Juhtúrós tönköly kernotto póréhagymával és szalonnával, ami garantáltan ízleni fog.
recept,recept fotó,szemes tönkölybúza dara (kernotto),póréhagyma,juhtúró,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
juhtúró | 250 688 | gramm kcal | |
póréhagyma | 250 115 | gramm kcal | |
szemes tönkölybúza dara (kernotto) | 300 1023 | gramm kcal | |
tejföl (14-18%) | 100 160 | gramm kcal | |
víz | 600 0 | milliliter kcal | |
zsírszalonna | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
szemes tönkölybúza dara (kernotto) 300 gramm • víz 600 milliliter
A tönkölybúza darát megmossuk, egy edénybe tesszük és felöntjük vízzel. 15-20 percig főzzük, attól függően, hogy jobban vagy kevésbé szeretnénk szétfőzni a tönkölybúza darát. A legjobb az amikor a dara enyhén ropogós.


3.
...és apróra felszeleteljük.


5.
A megfőtt tönkölybúza darához adjuk a póréhagymát, alaposan összekeverjük és 3-4 percig főzzük.


7.
....és belekeverjük a megfőtt tönkölybúza darába.

8.
Melegen tálaljuk, megszórjuk megpirított szalonnával. Jó étvágyat hozzá!

Jó étvágyat!