Rántott cukkini felvágottal és sajttal
Főtt vagy sült burgonyával, esetleg zöldségsalátával tálaljuk.
recept,recept fotó,cukkini,kemény sajt,mortadella szalámi,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
cukkini | 800 | gramm | |
kemény sajt | 100 | gramm | |
mortadella szalámi | 100 | gramm | |
olivaolaj | 50 | milliliter | |
repceolaj | 100 | milliliter | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsemlemorzsa | 100 | gramm |
Recept
1. A cukkini elkészítése
cukkini 800 gramm • olivaolaj 50 milliliter
A cukkinit megmossuk (ajánlatos nagyobb és vastagabb cukkinit választani), meghámozzuk és karikákra vágjuk.
2. Panír
rétesliszt 100 gramm • tyúk tojás 1 darab • zsemlemorzsa 100 gramm
Elkészítjük a hozzávalókat a panírhoz (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
3.
kemény sajt 100 gramm • mortadella szalámi 100 gramm
A cukkini karikát megsózzuk, ráhelyezünk egy szelet felvágottat és egy szelet sajtot.
4. Sütés
repceolaj 100 milliliter
A cukkinit megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában. Forró olajban rántjuk.
Jó étvágyat!