Egyszerű fasírt

A fasírt egy remek dolog, hiszen egyszerű elkészíteni, finom, és tápláló. Ez itt egy egyszerű, finom, és rendkívül ízletes fasírt recept sertéshúsból!
recept,recept fotó,sertés darálthús,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›Hozzávalók
Hozzávalók
| fehér pékáru | 2 ?? | darab kcal | |
| fekete bors, őrölt | ¾ 13 | teáskanál kcal | |
| fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
| majoránna | ½ 6 | teáskanál kcal | |
| piros paprika, őrölt | ½ 8 | teáskanál kcal | |
| sertés darálthús | 500 1300 | gramm kcal | |
| só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
| tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
| zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal | |
| zsírszegény tej 1,5% | 0 ?? | kcal | |
| ételízesítő | ¼ 0 | teáskanál kcal |
Recept
1.
sertés darálthús 500 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ¾ teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • ételízesítő ¼ teáskanál • majoránna ½ teáskanál • fokhagyma 2 gerezd • tyúk tojás 1 darab • fehér pékáru 2 darab • zsírszegény tej 1,5%
A sertés darált húst összekeverjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, ételízesítővel, majoránnával, préselt fokhagymával, tojással és tejben áztatott (kifacsart) pékáruval.

2.
Vizes kézzel golyókat formázunk belőle. A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg.

3.
Végül nem túl forró olajban süssük ki. Mindkét oldaláról kb 5 percig.

4.
Ezzel el is készültek a tökéletes fasírtok, amelyeket egy papírtörlőre rakunk, hogy felszívja a fölösleges olajat.

Jó étvágyat!






















