Egyszerű fasírt
A fasírt egy remek dolog, hiszen egyszerű elkészíteni, finom, és tápláló. Ez itt egy egyszerű, finom, és rendkívül ízletes fasírt recept sertéshúsból!
recept,recept fotó,sertés darálthús,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fehér pékáru | 2 | darab | |
fekete bors, őrölt | ¾ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
majoránna | ½ | teáskanál | |
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
sertés darálthús | 500 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsemlemorzsa | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | - | ||
ételízesítő | ¼ | teáskanál |
Recept
1.
sertés darálthús 500 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ¾ teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • ételízesítő ¼ teáskanál • majoránna ½ teáskanál • fokhagyma 2 gerezd • tyúk tojás 1 darab • fehér pékáru 2 darab • zsírszegény tej 1,5%
A sertés darált húst összekeverjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, ételízesítővel, majoránnával, préselt fokhagymával, tojással és tejben áztatott (kifacsart) pékáruval.

2.
Vizes kézzel golyókat formázunk belőle. A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg.

3.
Végül nem túl forró olajban süssük ki. Mindkét oldaláról kb 5 percig.

4.
Ezzel el is készültek a tökéletes fasírtok, amelyeket egy papírtörlőre rakunk, hogy felszívja a fölösleges olajat.

Jó étvágyat!