szakacsreceptek.hu

Egyszerű fasírt

Egyszerű fasírt

    

A fasírt egy remek dolog, hiszen egyszerű elkészíteni, finom, és tápláló. Ez itt egy egyszerű, finom, és rendkívül ízletes fasírt recept sertéshúsból!

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Sertéshús  

 

1. 

sertés darálthús 500 gramm   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ¾ teáskanál  piros paprika, őrölt ½ teáskanál  ételízesítő ¼ teáskanál  majoránna ½ teáskanál  fokhagyma 2 gerezd  tyúk tojás 1 darab  fehér pékáru 2 darab  zsírszegény tej 1,5%

A sertés darált húst összekeverjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, ételízesítővel, majoránnával, préselt fokhagymával, tojással és tejben áztatott (kifacsart) pékáruval.

2. 

zsemlemorzsa

Vizes kézzel golyókat formázunk belőle. A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg.

3. 

Végül nem túl forró olajban süssük ki. Mindkét oldaláról kb 5 percig.

4. 

Ezzel el is készültek a tökéletes fasírtok, amelyeket egy papírtörlőre rakunk, hogy felszívja a fölösleges olajat.

Jó étvágyat!

fehér pékáru2darab
fekete bors, őrölt¾teáskanál
fokhagyma2gerezd
majoránna½teáskanál
piros paprika, őrölt½teáskanál
sertés darálthús500gramm
1.5teáskanál
tyúk tojás1darab
zsemlemorzsa-
zsírszegény tej 1,5%-
ételízesítő¼teáskanál

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés