Tepertős kenő
Egy klasszikus recept a finom tepertős kenőre.
recept,recept fotó,tepertő,Kenhető ételek és krémek,Farsang,Gluténmentes
Kenhető ételek és krémek
Hozzávalók
Hozzávalók
hagyma | 120 | gramm | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú mustár | 2 | evőkanál | |
tepertő | 250 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab |
Recept
1.
tyúk tojás 3 darab • tepertő 250 gramm • teljes zsírtartalmú mustár 2 evőkanál
A tojásokat keményre főzzük és lehűtjük. A tepertőt és a mustárt összeturmixoljuk, többször átkeverjük.
2.
A turmixhoz hozzáadjuk a tojást,és a összevágott hagymát.Mindent jól összeturmixolunk. Ízlés szerint sózzuk attól függ milyen sós a tepertőnk.
3.
A kenőt friss kenyérrel és friss zöldséggel, főleg paprikával fogyasztjuk.
Jó étvágyat!