Burgonyalepény kacsamájjal
![Burgonyalepény kacsamájjal](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001754/img_hu_4x3/burgonyalepeny-kacsamajjal_00180.jpg)
Kedvelt töltött burgonyalepény, igazi hagyományos recept szerint.
recept,recept fotó,kacsamáj,Házias krumplilepény,Kacsahús
Kacsahús
kategóriak
Kacsahús
Hozzávalók
Hozzávalók
Házias krumplilepény recept | - | ||
Kacsa leves recept | - | ||
hagyma | 150 | gramm | |
kacsamáj | 500 | gramm | |
kacsazsír | 50 | gramm | |
só | - |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001754/small/IMG_5979.jpg)
3.
10-15 percig pároljuk, időnként kevergetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001754/small/IMG_5982.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001754/small/IMG_5988.jpg)
5.
Botmixerrel pépesítjük. Szükség szerint felöntjük erőlevessel (vagy a felmaradt kacsazsírral, amelyben pirítottuk a májat).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001754/small/IMG_5991.jpg)
6.
Elkészítjük és megsütjük a burgonyalepényeket, majd megkenjük a töltelékkel és betekerjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001754/small/IMG_5995.jpg)
7.
A töltelékhez adhatunk egy kis feldarabolt kacsahúst is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001754/small/IMG_5993.jpg)
8.
A kacsahúst megfelelő mennyiségben rászórjuk a májjal megkent lepényre, így még finomabb lesz az íze.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001754/small/IMG_5999.jpg)
9.
Az összetekert lepényeket berakjuk egy sütőtálba és tálalás előtt a sütőben megmelegítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001754/small/IMG_6000.jpg)
Jó étvágyat!