Töltött kacsa

Kiváló töltött kacsa ízletes kacsamájból készült szaftos töltelékkel.
recept,recept fotó,kifli,kacsamáj,Kacsahús,
Kacsahús
kategóriak
Kacsahús ›Hozzávalók
Hozzávalók
Dinsztelt mézes káposzta recept | 0 ?? | kcal | |
kacsa | 2 5640 | kilogramm kcal | |
kacsamáj | 500 ?? | gramm kcal | |
kifli | 300 861 | gramm kcal | |
petrezselyem zöldje | 30 ?? | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
só | 3 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
víz | 150 332 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 60 29 | milliliter kcal |
Recept
1. Az elkészítés módja
A fagyasztott kacsát hagyjuk egy napig kiolvadni a hűtőben. A kiolvasztott vagy a friss kacsát jól megmossuk, megsózzuk kívülről és belülről is, és egész éjszakán át a hűtőben hagyjuk. Másnap a besózás után elkezdjük sütni, maximálisan 3 órával a tálalás előtt. Frissen sülve a legízletesebb.

2. Töltelék
kifli 300 gramm • kacsamáj 500 gramm • zsírszegény tej 1,5% 60 milliliter • tyúk tojás 3 darab • só 1.5 teáskanál • petrezselyem zöldje 30 gramm
A kifliket felvágjuk, a kacsamájat megmossuk, szükség esetén megtisztítjuk, majd felszeleteljük és a kiflikhez szórjuk. Hozzáadunk tejet, tojást, sót és az apróra vágott petrezselyemzöldjét. Kézzel alaposan összekeverjük.


4.
víz 150 milliliter
A tölteléket kacsa belsejében konyhai tű segítségével lezárjuk, majd a kacsát berakjuk a sütőbe, aláöntjük vízzel, és lefedve egy órán át 180°C-on sütjük. Majd a kacsát megfordítjuk és újabb egy órán át sütjük letakarva. Sütéskor a kacsa a szaftban szinte el kell legyen lepve.

5.
Levesszük a fedőt, a szaft egy részét leöntjük, majd 200°C-on minden oldalról pirosra sütjük.

6.
A sült kacsát kivesszük a sütőből és húsvágó ollóval szétvágjuk. Kivesszük a tölteléket...

7.
...és felszeleteljük.

8.
Dinsztelt mézes káposzta recept
A kacsát felvágjuk és tálalhatjuk. Köretnek ajánljuk hozzá a mézes dinsztelt káposztát.

Jó étvágyat!