szakacsreceptek.hu

Töltött kacsa

    

Kiváló töltött kacsa ízletes kacsamájból készült szaftos töltelékkel.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

3 h.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Dinsztelt mézes káposzta recept-
kacsa2kilogramm
kacsamáj500gramm
kifli300gramm
petrezselyem zöldje30gramm
-
3teáskanál
tyúk tojás3darab
víz150milliliter
zsírszegény tej 1,5%60milliliter

1. Az elkészítés módja

kacsa 2 kilogramm 

A fagyasztott kacsát hagyjuk egy napig kiolvadni a hűtőben. A kiolvasztott vagy a friss kacsát jól megmossuk, megsózzuk kívülről és belülről is, és egész éjszakán át a hűtőben hagyjuk. Másnap a besózás után elkezdjük sütni, maximálisan 3 órával a tálalás előtt. Frissen sülve a legízletesebb.

Az elkészítés módja

2. Töltelék

kifli 300 gramm  kacsamáj 500 gramm  zsírszegény tej 1,5% 60 milliliter  tyúk tojás 3 darab   1.5 teáskanál  petrezselyem zöldje 30 gramm

A kifliket felvágjuk, a kacsamájat megmossuk, szükség esetén megtisztítjuk, majd felszeleteljük és a kiflikhez szórjuk. Hozzáadunk tejet, tojást, sót és az apróra vágott petrezselyemzöldjét. Kézzel alaposan összekeverjük.

Töltelék

3. 

 1.5 teáskanál

A sózott kacsát megmossuk és újra besózzuk. Megtöltjük töltelékkel.

4. 

víz 150 milliliter

A tölteléket kacsa belsejében konyhai tű segítségével lezárjuk, majd a kacsát berakjuk a sütőbe, aláöntjük vízzel, és lefedve egy órán át 180°C-on sütjük. Majd a kacsát megfordítjuk és újabb egy órán át sütjük letakarva. Sütéskor a kacsa a szaftban szinte el kell legyen lepve.

5. 

Levesszük a fedőt, a szaft egy részét leöntjük, majd 200°C-on minden oldalról pirosra sütjük.

6. 

A sült kacsát kivesszük a sütőből és húsvágó ollóval szétvágjuk. Kivesszük a tölteléket...

7. 

...és felszeleteljük.

8. 

Dinsztelt mézes káposzta recept

A kacsát felvágjuk és tálalhatjuk. Köretnek ajánljuk hozzá a mézes dinsztelt káposztát.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés