A bolgár ételek igazán finomak, frissek és nem utolsó sorban bőségesek. Banitsa -Hagyományosan egy fetaszerű, fehérsajttal töltik, de manapság már hagymával, spenóttal, gombával vagy éppen tökkel töltött verziója is ...
Próbálja ki ezt a mesterfogást - egy mennyei almás-kalács, ínycsiklandó fahéjjal, amely teteje leveles tésztából készül - ropogós, édes, tényleg mennyei...
Recept alternatív vegetáriánus pörkölt elkészítéséhez. A laskagomba a természetes vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása, tartalmaz B, D, C, K vitamint, de minőségi fehérjéket is. Párolt knédlivel, tésztával vagy galuskával ...
A házi foszlós, puha kalácsnak nincs párja. Főleg, ha megtöltjük, sok dióval különösen finom. Jól jön egy bögre forró ital mellé reggelire vagy uzsonnára, de egy étkezést is lezárhatunk vele. Sőt, az ünnepi asztal dísze is lehet.