Pudingos darázsfészkek
Kelt tésztából készült édes pudingos csigák, gyermekek és felnőttek számára.
recept,recept fotó,kukoricakeményítő,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 400 | gramm | |
friss élesztő | 30 | gramm | |
kristály cukor | 110 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
kukoricakeményítő | 80 | gramm | |
mazsola | 80 | gramm | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
só | 1 | csipet | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1050 | milliliter | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 180 | gramm |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 350 milliliter • friss élesztő 30 gramm • kristálycukor 1 teáskanál
Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az egészet csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk az élesztőt.
3.
rétesliszt 200 gramm • finomliszt 400 gramm • kristály cukor 30 gramm • só 1 csipet • tyúk tojás 1 darab
Öntsük egy tálba a mindkét lisztet, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, tojást és adjunk hozzá vajat.
4.
A kovászt egy tálba öntjük...
5.
...és jól dolgozzuk össze a tésztát. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen megkelni.
6.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 600 milliliter • kristály cukor 80 gramm
Öntsünk tejet az edénybe, és adjunk hozzá cukrot. Forraljuk fel.
7.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • kukoricakeményítő 80 gramm
Tejben keverjük össze a kukoricakeményítőt,...
8.
vaj 80 gramm
..amelyet forrásban lévő tejbe öntünk. Megfőzzük a pudingot, levesszük a tűzből és belekeverjük a vajat. Időnként kevergetve hagyjuk kihűlni.
9.
mazsola 80 gramm • rétesliszt
Megmossuk a mazsolát. Lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Kenjük meg a pudinggal a tésztát, és szórjuk meg mazsolával.
10.
Tekercs formára tekerjük.
11.
Vastagabb karikákra szeleteljük
12.
13.
25 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!