RECEPTEK

Pudingos darázsfészkek

Pudingos darázsfészkek

Kelt tésztából készült édes pudingos csigák, gyermekek és felnőttek számára.

recept,recept fotó,kukoricakeményítő,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt400gramm
friss élesztő30gramm
kristály cukor110gramm
kristálycukor1teáskanál
kukoricakeményítő80gramm
mazsola80gramm
rétesliszt200gramm
rétesliszt-
1csipet
teljes zsírtartalmú tej 3,5%1050milliliter
tyúk tojás1darab
vaj180gramm

 

Recept

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 350 milliliter  friss élesztő 30 gramm  kristálycukor 1 teáskanál

Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az egészet csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk az élesztőt.

2. 

vaj 100 gramm

A vajat felolvasztjuk

3. 

rétesliszt 200 gramm  finomliszt 400 gramm  kristály cukor 30 gramm   1 csipet  tyúk tojás 1 darab

Öntsük egy tálba a mindkét lisztet, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, tojást és adjunk hozzá vajat.

4. 

A kovászt egy tálba öntjük...

5. 

...és jól dolgozzuk össze a tésztát. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen megkelni.

6. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 600 milliliter  kristály cukor 80 gramm

Öntsünk tejet az edénybe, és adjunk hozzá cukrot. Forraljuk fel.

7. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter  kukoricakeményítő 80 gramm

Tejben keverjük össze a kukoricakeményítőt,...

8. 

vaj 80 gramm

..amelyet forrásban lévő tejbe öntünk. Megfőzzük a pudingot, levesszük a tűzből és belekeverjük a vajat. Időnként kevergetve hagyjuk kihűlni.

9. 

mazsola 80 gramm  rétesliszt

Megmossuk a mazsolát. Lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Kenjük meg a pudinggal a tésztát, és szórjuk meg mazsolával.

10. 

Tekercs formára tekerjük.

11. 

Vastagabb karikákra szeleteljük

12. 

13. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés