Pudingos darázsfészkek
![Pudingos darázsfészkek](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002163/img_hu_4x3/pudingos-darazsfeszkek_00180.jpg)
Kelt tésztából készült édes pudingos csigák, gyermekek és felnőttek számára.
recept,recept fotó,kukoricakeményítő,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 400 | gramm | |
friss élesztő | 30 | gramm | |
kristály cukor | 110 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
kukoricakeményítő | 80 | gramm | |
mazsola | 80 | gramm | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
só | 1 | csipet | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1050 | milliliter | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 180 | gramm |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 350 milliliter • friss élesztő 30 gramm • kristálycukor 1 teáskanál
Langyos tejbe feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és az egészet csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk az élesztőt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002163/small/IMG_2204.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002163/small/IMG_2205.jpg)
3.
rétesliszt 200 gramm • finomliszt 400 gramm • kristály cukor 30 gramm • só 1 csipet • tyúk tojás 1 darab
Öntsük egy tálba a mindkét lisztet, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, tojást és adjunk hozzá vajat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002163/small/IMG_2202.jpg)
4.
A kovászt egy tálba öntjük...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002163/small/IMG_2206.jpg)
5.
...és jól dolgozzuk össze a tésztát. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen megkelni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002163/small/IMG_2208.jpg)
6.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 600 milliliter • kristály cukor 80 gramm
Öntsünk tejet az edénybe, és adjunk hozzá cukrot. Forraljuk fel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002163/small/IMG_2211.jpg)
7.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • kukoricakeményítő 80 gramm
Tejben keverjük össze a kukoricakeményítőt,...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002163/small/IMG_2212.jpg)
8.
vaj 80 gramm
..amelyet forrásban lévő tejbe öntünk. Megfőzzük a pudingot, levesszük a tűzből és belekeverjük a vajat. Időnként kevergetve hagyjuk kihűlni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002163/small/IMG_2216.jpg)
9.
mazsola 80 gramm • rétesliszt
Megmossuk a mazsolát. Lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Kenjük meg a pudinggal a tésztát, és szórjuk meg mazsolával.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002163/small/IMG_2222.jpg)
10.
Tekercs formára tekerjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002163/small/IMG_2225.jpg)
11.
Vastagabb karikákra szeleteljük
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002163/small/IMG_2226.jpg)
12.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002163/small/IMG_2228.jpg)
13.
25 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002163/small/IMG_2231.jpg)
Jó étvágyat!