Mákos süti

Gyorsan elkészíthető egyszerű mákos sütemény szilvalekvárral.
recept,recept fotó,kefir 3,6%,őrölt mák,szilvalekvár,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
kefir 3,6% | 1 600 | liter kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
porcukor | 180 699 | gramm kcal | |
rétesliszt | 450 1602 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
szilvalekvár | 0 ?? | kcal | |
szódabikarbóna | 2 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal | |
őrölt mák | 100 541 | gramm kcal |
Recept
1. Tészta
kefir 3,6% 1 liter • napraforgó olaj 100 milliliter • porcukor 180 gramm • vaníliacukor 20 gramm • rétesliszt 450 gramm • szódabikarbóna 2 teáskanál • őrölt mák 100 gramm
A kefirhez egy kevés olajat öntünk, hozzáadjuk a porcukort, vaníliacukort, réteslisztet és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és újra alaposan összekeverjük. A végén hozzáadjuk a mákot.

2.
vaj • rétesliszt • szilvalekvár
Egy sütőlapot ( 40x30 ) kivajazzunk és meghintjük liszttel. A tésztát beleöntjük és egyenletesen szétkenjük a lapon. Egy kanál segítségével egyenletesen rá rakjuk a szilvalekvárt.

3.
Előmelegített sütőben 175°C sütjük 25 - 30 percig. Hogy a sütemény megsült e, kipróbáljuk egy hurka pálcikával. Miután kihúzzuk a pálcikát és a pálcika tiszta nincs rajta tészta, kész a süteményünk.

Jó étvágyat!