Pizzás tekercs

Nagy sós tekercs kelt tésztából, teli finom hozzávalóval.
recept,recept fotó,paradicsomszósz,párolt sertéssonka,morzsolt csemegekukorica vákuumzárású,kemény sajt,szurokfű (oregánó),Sós sütemények
Sós sütemények
kategóriak
Sós sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
friss élesztő | 20 21 | gramm kcal | |
hagyma | 80 36 | gramm kcal | |
kemény sajt | 150 570 | gramm kcal | |
kristálycukor | ½ 11 | teáskanál kcal | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 300 279 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 50 450 | milliliter kcal | |
olivabogyó paprikával | 80 107 | gramm kcal | |
paradicsomszósz | 150 103 | milliliter kcal | |
párolt sertéssonka | 300 312 | gramm kcal | |
rétesliszt | 250 890 | gramm kcal | |
szurokfű (oregánó) | 1 14 | teáskanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tengeri só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 144 | milliliter kcal |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál • friss élesztő 20 gramm • finomliszt 250 gramm • rétesliszt 250 gramm • só ½ teáskanál • tyúk tojás 1 darab • napraforgó olaj 50 milliliter
A tejet felmelegítjük. Egy tálban tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk. Egy mélyebb tálba szórjuk mindkét lisztet, hozzáadunk sót, tojást, kovászt a maradék tejet és olajat.

2.
A kikevert tésztát meleg helyen kelni hagyjuk.


4.
paradicsomszósz 150 milliliter • párolt sertéssonka 300 gramm • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 300 gramm
Megkenjük paradicsompürével, rárakjuk a sonkát (a receptben házi sertéssonkát olívával használtunk) és egyenletesen megszórjuk kukoricával.

5.
kemény sajt 150 gramm • hagyma 80 gramm • olivabogyó paprikával 80 gramm • szurokfű (oregánó) 1 teáskanál
A sajtot lereszeljük, a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, az olívákat karikákra vágjuk. Az olívákat és a hagymát egyenletesen rászórjuk a kukoricára. Az egészet megszórjuk oregánóval és sajttal.

6.
A tekercset a rövidebb végéről kezdjük betekerni, majd a tészta végét megkenjük felvert tojással, és befejezzük a betekerést.

7.
A tészta mellé egy sütőlap méretű sütőpapírt helyezünk, amelyen majd sütni fogjuk.

8.
A tekercset áthelyezzük a sütőpapírra és kiflit formázunk belőle.

9.
A sütőpapírral együtt a sütőlapra helyezzük, megkenjük felvert tojással. A tetejét megsózzuk és egy hurkapálcikával átszurkáljuk.

10.
Előmelegített sütőben 40 percig közepes hőfokon sütjük.

Jó étvágyat!