szakacsreceptek.hu

Pizzás tekercs

     

Nagy sós tekercs kelt tésztából, teli finom hozzávalóval.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

zsírszegény tej 1,5% 300 ml  kristálycukor ½ TK  friss élesztő 20 g  finomliszt 250 g  rétesliszt 250 g   ½ TK  tyúk tojás 1 db  napraforgó olaj 50 ml

A tejet felmelegítjük. Egy tálban tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk. Egy mélyebb tálba szórjuk mindkét lisztet, hozzáadunk sót, tojást, kovászt a maradék tejet és olajat.

2. 

A kikevert tésztát meleg helyen kelni hagyjuk.

3. 

finomliszt

A tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk liszttel meghintett gyúrólapon.

4. 

paradicsomszósz 150 ml  párolt sertéssonka 300 g  morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 300 g

Megkenjük paradicsompürével, rárakjuk a sonkát (a receptben házi sertéssonkát olívával használtunk) és egyenletesen megszórjuk kukoricával.

5. 

kemény sajt 150 g  hagyma 80 g  olivabogyó paprikával 80 g  szurokfű (oregánó) 1 TK

A sajtot lereszeljük, a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, az olívákat karikákra vágjuk. Az olívákat és a hagymát egyenletesen rászórjuk a kukoricára. Az egészet megszórjuk oregánóval és sajttal.

6. 

tyúk tojás

A tekercset a rövidebb végéről kezdjük betekerni, majd a tészta végét megkenjük felvert tojással, és befejezzük a betekerést.

7. 

A tészta mellé egy sütőlap méretű sütőpapírt helyezünk, amelyen majd sütni fogjuk.

8. 

A tekercset áthelyezzük a sütőpapírra és kiflit formázunk belőle.

9. 

tengeri só

A sütőpapírral együtt a sütőlapra helyezzük, megkenjük felvert tojással. A tetejét megsózzuk és egy hurkapálcikával átszurkáljuk.

10. 

Előmelegített sütőben 40 percig közepes hőfokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés