Füstölt marhanyelv sajtos- fokhagymás tésztában
A füstölt marhanyelv ínycsiklandó ízletes nagyon keresett csemegék közé tartozik, nagyon ízletes úgy melegen tejszínes tormamártással és házi kelt knédlivel, hidegen pedig ecetes házi tormával, jégsalátával és friss házi ropogós kenyérrel.Most egy új receptet mutatunk be Önöknek.
recept,recept fotó,füstölt marhanyelv,kemény sajt,fokhagyma,Marhahús
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 80 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
füstölt marhanyelv | 1500 | gramm | |
kemény sajt | 100 | gramm | |
repceolaj | 100 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 50 | milliliter |
Recept
1. Marhanyelv főzés
füstölt marhanyelv 1500 gramm
A frissen füstölt marhanyelvet jól megmossuk, és vízben 80 percig puhára főzzük. A megfőtt ételt egy időre hideg vízbe tesszük, majd kivesszük.A megfőtt marhanyelvet kívülről éles késsel bemetszük, lehúzzuk róla a külső bőrt. A nyelv egy részét körülbelül 700 g, háromnegyed cm vastag szeletekre vágjuk.
2. A tészta előkészítése
kemény sajt 100 gramm • finomliszt 80 gramm • tyúk tojás 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • fokhagyma 3 gerezd
A tésztát, tojás, liszt, tej, reszelt sajt és zúzott fokhagyma összekeverésével elkészítjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy a tészta kellően sűrű legyen, és ne fogyjon le a marhanyelv szeletekről..
3. Panírozás
repceolaj 100 milliliter
A szeleteket megforgatjuk a tésztában és olajon rövid ideig kisütjük.
4.
Sült burgonyával, burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!