RECEPTEK

Füstölt marhanyelv sajtos- fokhagymás tésztában

Füstölt marhanyelv sajtos- fokhagymás tésztában

A füstölt marhanyelv ínycsiklandó ízletes nagyon keresett csemegék közé tartozik, nagyon ízletes úgy melegen tejszínes tormamártással és házi kelt knédlivel, hidegen pedig ecetes házi tormával, jégsalátával és friss házi ropogós kenyérrel.Most egy új receptet mutatunk be Önöknek.

recept,recept fotó,füstölt marhanyelv,kemény sajt,fokhagyma,Marhahús

Marhahús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt80gramm
fokhagyma3gerezd
füstölt marhanyelv1500gramm
kemény sajt100gramm
repceolaj100milliliter
tyúk tojás2darab
zsírszegény tej 1,5%50milliliter

 

Recept

1. Marhanyelv főzés

füstölt marhanyelv 1500 gramm

A frissen füstölt marhanyelvet jól megmossuk, és vízben 80 percig puhára főzzük. A megfőtt ételt egy időre hideg vízbe tesszük, majd kivesszük.A megfőtt marhanyelvet kívülről éles késsel bemetszük, lehúzzuk róla a külső bőrt. A nyelv egy részét körülbelül 700 g, háromnegyed cm vastag szeletekre vágjuk.

2. A tészta előkészítése

kemény sajt 100 gramm  finomliszt 80 gramm  tyúk tojás 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  fokhagyma 3 gerezd

A tésztát, tojás, liszt, tej, reszelt sajt és zúzott fokhagyma összekeverésével elkészítjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy a tészta kellően sűrű legyen, és ne fogyjon le a marhanyelv szeletekről..

3. Panírozás

repceolaj 100 milliliter

A szeleteket megforgatjuk a tésztában és olajon rövid ideig kisütjük.

4. 

Sült burgonyával, burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés