RECEPTEK

Füstölt marhanyelv sült darabok

Füstölt marhanyelv sült darabok

A füstölt vagy főtt marhanyelv például otthon is elkészíthető különböző mártásokkal, míg a borjú nyelv akár rántva is tálalható.

recept,recept fotó,füstölt marhanyelv,Marhahús

Marhahús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Marhahús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt50gramm
füstölt marhanyelv1500gramm
repceolaj100milliliter
tyúk tojás1darab
zsemlemorzsa50gramm
zsírszegény tej 1,5%-

 

Recept

1. Marhanyelv főzése

füstölt marhanyelv 1500 gramm

A frissen füstölt marhanyelvet jól megmossuk, és vízben 80 percig puhára főzzük. A megfőtt nyelvet egy időre hideg vízbe tesszük, majd kivesszük a nyelven található érdes, vastag külső réteget felhasítjuk, és ezt a “zoknit” lehúzzuk -szépen, egyenletesen lejön.. A nyelv egy részét, körülbelül 700 g-ot, körülbelül háromnegyed cm vastag szeletekre vágjuk.

2. Hármaspanír

tyúk tojás 1 darab  finomliszt 50 gramm  zsemlemorzsa 50 gramm  zsírszegény tej 1,5%  repceolaj 100 milliliter

A szeleteket lisztbe, kevés tejjel felvert tojásba és zsemlemorzsába csomagoljuk. Olajban rövid ideig kisütjük.

3. 

Sült burgonyával, burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés