Füstölt marhanyelv sült darabok
![Füstölt marhanyelv sült darabok](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000184/img_hu_4x3/fustolt-marhanyelv-sult-darabok_00180.jpg)
A füstölt vagy főtt marhanyelv például otthon is elkészíthető különböző mártásokkal, míg a borjú nyelv akár rántva is tálalható.
recept,recept fotó,füstölt marhanyelv,Marhahús
Marhahús
kategóriak
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 50 | gramm | |
füstölt marhanyelv | 1500 | gramm | |
repceolaj | 100 | milliliter | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsemlemorzsa | 50 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | - |
Recept
1. Marhanyelv főzése
füstölt marhanyelv 1500 gramm
A frissen füstölt marhanyelvet jól megmossuk, és vízben 80 percig puhára főzzük. A megfőtt nyelvet egy időre hideg vízbe tesszük, majd kivesszük a nyelven található érdes, vastag külső réteget felhasítjuk, és ezt a “zoknit” lehúzzuk -szépen, egyenletesen lejön.. A nyelv egy részét, körülbelül 700 g-ot, körülbelül háromnegyed cm vastag szeletekre vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000184/small/udeny-hovadzi-jazyk.jpg)
2. Hármaspanír
tyúk tojás 1 darab • finomliszt 50 gramm • zsemlemorzsa 50 gramm • zsírszegény tej 1,5% • repceolaj 100 milliliter
A szeleteket lisztbe, kevés tejjel felvert tojásba és zsemlemorzsába csomagoljuk. Olajban rövid ideig kisütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000184/small/trojobal.jpg)
3.
Sült burgonyával, burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000184/small/vyprazany-hovadzi-jazyk.jpg)
Jó étvágyat!