RECEPTEK

Leveles tésztából készült balkáni kalács.

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

A bolgár ételek igazán finomak, frissek és nem utolsó sorban bőségesek. Banitsa -Hagyományosan egy fetaszerű, fehérsajttal töltik, de manapság már hagymával, spenóttal, gombával vagy éppen tökkel töltött verziója is megtalálható. A leveles tészta verzió is ugyanolyan finom.

recept,recept fotó,balkányi típusú sajt,Sós sütemények

Sós sütemények

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

balkányi típusú sajt200gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma2gerezd
leveles tészta275gramm
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom60gramm
tyúk tojás2darab
vaj-

 

Recept

1. 

balkányi típusú sajt 200 gramm

A sajtot vastagan lereszeljük.

A sajtot vastagan lereszeljük....

2. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 60 gramm  tyúk tojás 1 darab  fokhagyma 2 gerezd  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Hozzáadjuk a joghurtot, két gerezd préselt fokhagymát és borsot. Összekeverjük.

Hozzáadjuk a joghurtot, két gerezd préselt...

3. 

leveles tészta 275 gramm

A leveles tésztát kibontjuk és kinyújtjuk egy kicsit. Három egyforma részre vágjuk szét. A csíkokat egyenletesen megtöltjük töltelékkel a széleit megkenjük tojással. Minden csíkra 1/+ töltelék kerüljön. A széleit össze nyomjuk...

A leveles tésztát kibontjuk és kinyújtjuk egy...

4. 

tyúk tojás 1 darab  vaj

...és áthelyezzük az első csíkot a kivajazott formába és csiga alakba tekerjük. A tészta törékeny, könnyen szakad, ezért egy hosszú széles kést használjuk az áthelyezéshez. Nem baj ha a töltelék kifolyik néhol, miután megsül úgyis össze áll. Az első csigára rakjuk aztán a következő csíkokat. A kalácsot felvert tojással megkenjük.

...és áthelyezzük az első csíkot a kivajazott...

5. 

Ha torta formát használunk, a csatot lezárjuk.

Ha torta formát használunk, a csatot lezárjuk....

6. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

25 percig 180°C fokon sütjük....

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés