szakacsreceptek.hu

Virslis bableves

    

Egyszerű leves tízóraihoz, és babkonzerv használatának köszönhetően gyorsan elkészül.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
bab konzerv500gramm
burgonya500gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt40gramm
fokhagyma5gerezd
hagyma120gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
majoránna2teáskanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertésvirsli250gramm
sertészsír40gramm
1teáskanál
-
víz1.5liter
víz500milliliter

1. 

burgonya 500 gramm

A krumplit meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.

2. 

víz 1.5 liter   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál

A krumplihoz forró vizet öntünk, amelyet vízforralóban melegítettünk fel. Hozzáadjuk a sót, borsot, és köményt majd puhára főzzük (15 percig).

3. 

bab konzerv 500 gramm

A levesbe öntjük a leszűrt vörösbab konzervet.

4. Rántás

hagyma 120 gramm  sertészsír 40 gramm  finomliszt 40 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd zsiradékon megpirítjuk. Lisztet adunk hozzá, és tovább pirítjuk.

Rántás

5. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál  víz 500 milliliter

Az edényt levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a paprikát és a vizet. Tűzre helyezzük, és jól szétfőzzük.

6. 

A rántást lyukas szedőkanálon keresztül a levesbe öntjük, majd elkeverjük.

7. 

sertésvirsli 250 gramm

A virslit kis karikákra vágjuk, majd a levesbe szórjuk, és az egészet 5 percig főzzük.

8. 

fokhagyma 5 gerezd  majoránna 2 teáskanál 

A végén a levest préselt foghagymával, majoránnával és sóval ízesítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés