RECEPTEK

Virslis bableves

Virslis bableves

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Egyszerű leves tízóraihoz, és babkonzerv használatának köszönhetően gyorsan elkészül.

recept,recept fotó,bab konzerv,sertésvirsli,Levesek hüvelyesekből

Levesek hüvelyesekből

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

bab konzerv

500

560

gramm

kcal

burgonya

500

460

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

finomliszt

40

139

gramm

kcal

fokhagyma

5

27

gerezd

kcal

hagyma

120

53

gramm

kcal

köménymag, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

majoránna

2

21

teáskanál

kcal

piros paprika, őrölt

2

32

teáskanál

kcal

sertésvirsli

250

713

gramm

kcal

sertészsír

40

359

gramm

kcal

1

0

teáskanál

kcal

0

??

kcal

víz

1.5

0

liter

kcal

víz

500

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

burgonya 500 gramm

A krumplit meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.

A krumplit meghámozzuk, és kis kockákra...

2. 

víz 1.5 liter   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál

A krumplihoz forró vizet öntünk, amelyet vízforralóban melegítettünk fel. Hozzáadjuk a sót, borsot, és köményt majd puhára főzzük (15 percig).

A krumplihoz forró vizet öntünk, amelyet...

3. 

bab konzerv 500 gramm

A levesbe öntjük a leszűrt vörösbab konzervet.

A levesbe öntjük a leszűrt vörösbab...

4. Rántás

hagyma 120 gramm  sertészsír 40 gramm  finomliszt 40 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd zsiradékon megpirítjuk. Lisztet adunk hozzá, és tovább pirítjuk.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd...

5. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál  víz 500 milliliter

Az edényt levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a paprikát és a vizet. Tűzre helyezzük, és jól szétfőzzük.

Az edényt levesszük a tűzről, és...

6. 

A rántást lyukas szedőkanálon keresztül a levesbe öntjük, majd elkeverjük.

A rántást lyukas szedőkanálon keresztül a...

7. 

sertésvirsli 250 gramm

A virslit kis karikákra vágjuk, majd a levesbe szórjuk, és az egészet 5 percig főzzük.

A virslit kis karikákra vágjuk, majd a levesbe...

8. 

fokhagyma 5 gerezd  majoránna 2 teáskanál 

A végén a levest préselt foghagymával, majoránnával és sóval ízesítjük.

A végén a levest préselt foghagymával,...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés