Dióval töltött kacsacombok
![Dióval töltött kacsacombok](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001757/img_hu_4x3/dioval-toltott-kacsacombok_00180.jpg)
Ínyencség kacsacombokból
recept,recept fotó,kacsacomb,dió,Kacsahús
Kacsahús
Hozzávalók
Hozzávalók
Dinsztelt lila káposzta recept | - | ||
Házias krumplilepény recept | - | ||
aszalt szilva | 6 | darab | |
dió | 60 | gramm | |
kacsacomb | 6 | darab | |
kacsamáj | 100 | gramm | |
kacsazsír | 100 | gramm | |
kifli | 80 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
só | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | 50 | milliliter | |
zöldségfőzet | - |
Recept
![A kifliket apróra vágjuk fel....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001757/small/IMG_5927.jpg?mtime=1728736957)
![A diót apróra vágjuk....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001757/small/IMG_5929.jpg?mtime=1728736958)
![A májat megmossuk és apróra vágjuk fel....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001757/small/IMG_5931.jpg?mtime=1728736958)
4.
aszalt szilva 6 darab • petrezselyem zöldje
A szilvát megmossuk és feldaraboljuk. A petrezselyem zöldjét szintén megmossuk és apróra vágjuk. A diót, szilvát és a petrezselyem zöldjét a kiflikhez adjuk hozzá.
![A szilvát megmossuk és feldaraboljuk. A...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001757/small/IMG_5934.jpg?mtime=1728736959)
5.
tyúk tojás 1 darab • só ½ teáskanál • zöldségfőzet
Hozzáadjuk a tojást, májat, sót és egy kevés kacsahúslevest. Összekeverjük és szükség esetén még öntünk hozzá húslevest.
![Hozzáadjuk a tojást, májat, sót és egy kevés...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001757/small/IMG_5938.jpg?mtime=1728736966)
6.
A combokat megmossuk, sózzuk. A combok felső részén a bőrt a hústól elválasztjuk.
![A combokat megmossuk, sózzuk. A combok felső...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001757/small/IMG_5940.jpg?mtime=1728736966)
7.
A bőr alá töltjük be a tölteléket...
![A bőr alá töltjük be a tölteléket......](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001757/small/IMG_5943.jpg?mtime=1728736967)
8.
...és konyhai tűvel tűzzük össze.
![...és konyhai tűvel tűzzük össze....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001757/small/IMG_5946.jpg?mtime=1728736967)
9.
kacsazsír 100 gramm • víz 50 milliliter
A combokat helyezzük át a sütő edénybe a töltelékkel lefelé, és öntsünk alá olvasztott vajat és egy kevés vizet. Letakarva sütjük 180° 60 percig. A combokat megfordítjuk, újra letakarjuk és további 20- 30 percig sütjük a másik oldaláról is.
![A combokat helyezzük át a sütő edénybe a...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001757/small/IMG_5950.jpg?mtime=1728736968)
10.
Házias krumplilepény recept • Dinsztelt lila káposzta recept
Krumplilepénnyel és párolt káposztával tálaljuk.
![Krumplilepénnyel és párolt káposztával...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001757/small/IMG_6020.jpg?mtime=1728736975)
Jó étvágyat!