szakacsreceptek.hu

Brokkoli leves zeller galuskával

    

A levest tejszínnel tálaljuk és apróra vágott zeller levelekkel díszítjük.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Natur zöldséges só-
brokkoli1kilogramm
búzadara100gramm
főzőtejszín500milliliter
szerencsendió, őrölt¼teáskanál
1.25teáskanál
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
vaj75gramm
víz1evőkanál
víz2liter
zellerlevél3evőkanál

1. A brokkoli főzése

brokkoli 1 kilogramm  víz 2 liter   1 teáskanál  szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál

A brokkolit rózsáira bontjuk, megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Botmixerrel turmixoljuk szét és adjun hozzá egy csipetnyi szerecsendiót.

A brokkoli főzése

2. Zeller galuskák

A zeller leveleket apróra vágjuk fel.

Zeller galuskák

3. 

tojássárgája 2 darab  vaj 25 gramm  búzadara 100 gramm   ¼ teáskanál  víz 1 evőkanál  zellerlevél 3 evőkanál  tojásfehérje 2 darab

A tojássárgákat vajjal és grízzel kikeverjük, adjunk hozzá egy pici sót, egy kanál vizet és az apróra vágott zeller leveleket és a fehérjéből készített habot i adjuk hozzá, Miután jól összekevertük állni hagyjuk egy kicsit.

4. 

A galuskákat a levesbe szaggatjuk ki.

5. A leves megőzése

vaj 50 gramm

Hozzáadjuk a vajat...

A leves megőzése

6. 

főzőtejszín 500 milliliter  Natur zöldséges só

....és a tejszínt. Ha a leves túl sűrű adhatunk hozzá egy kis tejet.Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés