Egyszerű klasszikus és gyorsan elkészíthető. Köretként használhatunk hasábburgonyát vagy főtt burgonyát, amely egészségesebb. A tartármártás viszont nem hiányozhat.
A főtt krumpliból és lisztből gyúrt tészták elképesztően nagy változatossággal képesek megjelenni a konyhában. Lehet belőlük édes szilvás gombóc, nudli, derelye vagy barátfüle, készülhet olasz gnocchinak sósan, paradicsomosan ...
Kitűnő grenadír, vagy grenadírmars, illetve krumplis tészta. Az elkészítéséhez használhatunk maradék főtt krumplit, vagy tésztát, esetleg főzhetünk frisset is.
A rántott gomba azon kevés dolgok egyike, ami hidegen is fogyasztható. Viszont a sörtésztában sült gomba sajnos csak frissen isteni főtt krumplival és tartármártással.
A sabji (szabdzsi), ami hindi nyelven elsősorban főtt zöldséget jelent, az egyik legismertebb és gyakorlatilag napi szinten készített indiai vegetáriánus étel. Megszámlálhatatlan változata létezik, azonban eredetinek nevezett, illetve ...
A sajtok mennyiségét az szerint készítjük el, hogy hány személyre főzünk éppen. A többi hozzávalót, mint a kenyeret, dzsemet és mustárt is ez szerint adagoljuk. Minden egyes sajthoz két szelet sonka kell. A sajtot elkészíthetjük ...
Édes felfújt, tele rostokkal, különösen a gyerekeknek fog tetszeni. Felnőttek, főleg férfiak szeretik desszertnek :) Meggy vagy más kedvenc befőttel tálaljuk.