RECEPTEK

Rántott sajt

Rántott sajt

Egyszerű klasszikus és gyorsan elkészíthető. Köretként használhatunk hasábburgonyát vagy főtt burgonyát, amely egészségesebb. A tartármártás viszont nem hiányozhat.

recept,recept fotó,Edámi sajt,Húsnélküli ételek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Edámi sajt320gramm
burgonya-
finomliszt-
fritőzolaj -
petrezselyem zöldje-
-
tyúk tojás3darab
vaj-
víz-
zsemlemorzsa-

 

Recept

1. 

Edámi sajt 320 gramm  finomliszt  tyúk tojás 3 darab  zsemlemorzsa

A sajtot kb. 0,8-1 cm vastag szeletekre vágjuk. Több boltban kapható már ilyen vastagra szeletelt sajt is, vagy kérésre felszeletelik Önnek. Egy adag sajt kb. 80g súlyúnak kellene legyen. Elkészítünk három tányért: az 1. tányérba lisztet, a 2. tányérba felvert tojást és a 3. tányérba zsemlemorzsát szórunk. Minden egyes sajtot először meghempergetünk a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában. Hogy a sajt sütés közben ne folyjon ki, a zsemlemorzsát követően újra belemárthatjuk a tojásba és még egyszer a zsemlemorzsába.

2. 

burgonya  víz    vaj  petrezselyem zöldje

A sütés előtt elkészítjük a burgonyát, amelyet kockákra szeletelünk és sós vízben megfőzünk. Főzés után leszűrjük, leöntjük olvasztott vajjal és megszórjuk friss petrezselyem zöldjével Lágyan megkeverjük.

3. 

fritőzolaj

A sajtot tepsiben forró olajban sütjük, először röviden (20-30 másodpercig) az egyik oldalról...

4. 

...majd konyhai forgatóval átfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. A kész rántott sajtot kivesszük az olajból és egy konyhai papírtörlőre rakjuk, hogy felszívja a fölösleges olajat. Jó étvágyat!

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés