Rántott sajt
Egyszerű klasszikus és gyorsan elkészíthető. Köretként használhatunk hasábburgonyát vagy főtt burgonyát, amely egészségesebb. A tartármártás viszont nem hiányozhat.
recept,recept fotó,Edámi sajt,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 320 | gramm | |
burgonya | - | ||
finomliszt | - | ||
fritőzolaj | - | ||
petrezselyem zöldje | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | - | ||
víz | - | ||
zsemlemorzsa | - |
Recept
1.
Edámi sajt 320 gramm • finomliszt • tyúk tojás 3 darab • zsemlemorzsa
A sajtot kb. 0,8-1 cm vastag szeletekre vágjuk. Több boltban kapható már ilyen vastagra szeletelt sajt is, vagy kérésre felszeletelik Önnek. Egy adag sajt kb. 80g súlyúnak kellene legyen. Elkészítünk három tányért: az 1. tányérba lisztet, a 2. tányérba felvert tojást és a 3. tányérba zsemlemorzsát szórunk. Minden egyes sajtot először meghempergetünk a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában. Hogy a sajt sütés közben ne folyjon ki, a zsemlemorzsát követően újra belemárthatjuk a tojásba és még egyszer a zsemlemorzsába.
2.
burgonya • víz • só • vaj • petrezselyem zöldje
A sütés előtt elkészítjük a burgonyát, amelyet kockákra szeletelünk és sós vízben megfőzünk. Főzés után leszűrjük, leöntjük olvasztott vajjal és megszórjuk friss petrezselyem zöldjével Lágyan megkeverjük.
3.
A sajtot tepsiben forró olajban sütjük, először röviden (20-30 másodpercig) az egyik oldalról...
4.
...majd konyhai forgatóval átfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. A kész rántott sajtot kivesszük az olajból és egy konyhai papírtörlőre rakjuk, hogy felszívja a fölösleges olajat. Jó étvágyat!
Jó étvágyat!