Aloo chole -egy indiai egytálétel csicseriborsóból és krumpliból. Főételként tálalják, esetleg finom zöldséges fasírttal ( kofta) vagy gyümölcs salátákkal.
Lágyan pikáns, enyhén édes, ízletesen sós ízek...érdemes kipróbálni ezt az íz kombinációt, garantáltan nem fog csalódni. Melegen tálaljuk, köretként vagy akár főételként.
A muszaka vagy rakott padlizsán a Balkán régió, a Kelet-Mediterráneum és a Közel-Kelet padlizsánalapú, húsos főétele. Hús helyett próbáljuk most ki sárgarépával és padlizsánnal.
A cékla nagyon egészséges zöldség. Nagyon finom és könnyű ételeket készíthetünk belőle. A cékla tormával egy igazán finom és egészséges köret a finom húsok mellé.
Burgonyából készült "galuska" Pecorino sajtból és tejszínből készült öntettel. A Gnocchit megvásárolhatjuk boltban is, és néhány perc alatt megfőzzük vízben, vagy házilag elkészítjük a receptünk szerint, amelyet szintén ezen ...
Egy recept a közkedvelt Indiai szabdszira (sabi), zöldséggel, krumplival, répával, indiai fűszerekkel, hagymás- paradicsomos alapon. Tálalhatjuk rizzsel főételként.
Gyönyörű, színes, klasszikus lecsó friss paprikából és paradicsomból, tojással megbolondítva. Kiváló a nyári kánikula idején egy könnyű ebédre. Tálalhatjuk kenyérrel vagy főtt burgonyával.
A császármorzsa vagy daramorzsa egy osztrák eredetű, zsírban sült tésztadesszert. A bécsi konyha egyik legismertebb édessége, porcukorral meghintve és gyümölcs befőttel tálaljuk.
Egy bevált recept rántott patisszon darabokba, három panírba csomagolva és olajban megsütve. A főtt burgonya megfelelő köret hozzá. A patisszon nagyon ízletes tartármártással