szakacsreceptek.hu

Patisszon rántva

Patisszon rántva

    

Egy bevált recept rántott patisszon darabokba, három panírba csomagolva és olajban megsütve. A főtt burgonya megfelelő köret hozzá. A patisszon nagyon ízletes tartármártással

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

patiszon

A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk és vastagabb darabokra vágjuk, körülbelül 1,5-2 cm-re.

2. 

  finomliszt 250 gramm  tyúk tojás 2 KS

Ahány szelet elfér a serpenyőben, annyit megsózzunk és megforgatunk a lisztben, majd felvert tojásban és...

3. 

zsemlemorzsa 150 gramm

...a zsemlemorzsában.

4. 

étolaj 100 milliliter

Azonnal forró olajba tesszük, és mindkét oldalát megsütjük. A többi patisszont csak a sütés után panírozzuk. Nem készítjük el őket előre. Sózás és panírozás után vizet engednek ki, és a zsemlemorzsa nedves lehet.

Jó étvágyat!

finomliszt250gramm
patiszon-
-
tyúk tojás2
zsemlemorzsa150gramm
étolaj100milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés