RECEPTEK

Pikáns gratinált tök

Pikáns gratinált tök

Lágyan pikáns, enyhén édes, ízletesen sós ízek...érdemes kipróbálni ezt az íz kombinációt, garantáltan nem fog csalódni. Melegen tálaljuk, köretként vagy akár főételként.

recept,recept fotó,sütőtök,őrölt csípős pirospaprika,Húsnélküli ételek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt20gramm
fokhagyma10gramm
főzőtejszín (10-12%-os)200milliliter
kemény sajt100gramm
½teáskanál
sütőtök600gramm
tyúk tojás2darab
vaj50gramm
őrölt csípős pirospaprika½teáskanál

 

Recept

1. 

sütőtök 600 gramm

A tököt meghámozzuk és eltávolítjuk a magházat. Darabokra szeleteljük ( a receptben megadott súly, már a tisztán felszeletelt tökre vonatkozik).

2. 

finomliszt 20 gramm  őrölt csípős pirospaprika ½ teáskanál

A szeleteket egy tálba helyezzük el, megszórjuk lisztel és pirospaprikával. Összekeverjük.

3. 

vaj 50 gramm

Az egészet egy sütő tálba rakjuk és meglocsoljuk olvasztott vajjal. Előmelegített sütőbe helyezzük és 220°C 10 percig sütjük. A sütőt lekapcsoljuk és a tököt kivesszük.

4. 

kemény sajt 100 gramm  főzőtejszín (10-12%-os) 200 milliliter  tyúk tojás 2 darab   ½ teáskanál  fokhagyma 10 gramm

A sajtot vastagan lereszeljük és megszórjuk a sült tököt. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, tojást, sót és a préselt fokhagymát és rá borítjuk az egészet a sütőtálban levő tökre.

5. 

180 °C sütjük 30 percig, alufóliával letakarjuk és további 10-15 percig még sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés