szakacsreceptek.hu

Pikáns gratinált tök

    

Lágyan pikáns, enyhén édes, ízletesen sós ízek...érdemes kipróbálni ezt az íz kombinációt, garantáltan nem fog csalódni. Melegen tálaljuk, köretként vagy akár főételként.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
finomliszt20gramm
fokhagyma10gramm
főzőtejszín (10-12%-os)200milliliter
kemény sajt100gramm
½teáskanál
sütőtök600gramm
tyúk tojás2darab
vaj50gramm
őrölt csípős pirospaprika½teáskanál

1. 

sütőtök 600 gramm

A tököt meghámozzuk és eltávolítjuk a magházat. Darabokra szeleteljük ( a receptben megadott súly, már a tisztán felszeletelt tökre vonatkozik).

2. 

finomliszt 20 gramm  őrölt csípős pirospaprika ½ teáskanál

A szeleteket egy tálba helyezzük el, megszórjuk lisztel és pirospaprikával. Összekeverjük.

3. 

vaj 50 gramm

Az egészet egy sütő tálba rakjuk és meglocsoljuk olvasztott vajjal. Előmelegített sütőbe helyezzük és 220°C 10 percig sütjük. A sütőt lekapcsoljuk és a tököt kivesszük.

4. 

kemény sajt 100 gramm  főzőtejszín (10-12%-os) 200 milliliter  tyúk tojás 2 darab   ½ teáskanál  fokhagyma 10 gramm

A sajtot vastagan lereszeljük és megszórjuk a sült tököt. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, tojást, sót és a préselt fokhagymát és rá borítjuk az egészet a sütőtálban levő tökre.

5. 

180 °C sütjük 30 percig, alufóliával letakarjuk és további 10-15 percig még sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés