szakacsreceptek.hu

Tavaszi leves grízgombócokkal

     

Gyorsan elkészíthető finom és egészséges zöldségleves lágy grízgombócokkal.

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

mirelit zöldség (tavaszi leveskeverék) 450 g  napraforgó olaj   1 csipet  fekete bors, őrölt  köménymag, darált 1 csipet  erőleves kocka 1 db  víz 1.4 l

A zöldséget forró olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel és hozzáadunk egy maggi kockát. 20 percig főzzük.

2. Grízgombócok

tojássárgája 2 db    vaj 20 g  fekete bors, őrölt 1 csipet

Ameddig a leves megfől, addig elkészítjük a grízgombóc tésztáját: a tojássárgát összekeverjük sóval és borssal, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.

Grízgombócok

3. 

búzadara 6 EK  tojásfehérje 2 db

Belekeverjük a fehérjéből készült fehér habot és a búzadarát (a mennyiség attól függ mennyire sűrűre szeretnénk a gombócokat). A tésztát kb 10 percig pihentetjük.

4. 

ételízesítő 1.5 TK

A levest vegetával ízesítjük és belefőzzük a gombócokat. Még kb 3 percig főzzük. Díszítéshez petrezselyemzöldjét használunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés