RECEPTEK

Tavaszi leves grízgombócokkal

Tavaszi leves grízgombócokkal

Gyorsan elkészíthető finom és egészséges zöldségleves lágy grízgombócokkal.

recept,recept fotó,mirelit zöldség (tavaszi leveskeverék),búzadara,Zöldséglevesek

Zöldséglevesek

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Zöldséglevesek  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

búzadara6evőkanál
erőleves kocka1darab
fekete bors, őrölt-
fekete bors, őrölt1csipet
köménymag, darált1csipet
mirelit zöldség (tavaszi leveskeverék)450gramm
napraforgó olaj-
1csipet
-
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
vaj20gramm
víz1.4liter
ételízesítő1.5teáskanál

 

Recept

1. 

mirelit zöldség (tavaszi leveskeverék) 450 gramm  napraforgó olaj   1 csipet  fekete bors, őrölt  köménymag, darált 1 csipet  erőleves kocka 1 darab  víz 1.4 liter

A zöldséget forró olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel és hozzáadunk egy maggi kockát. 20 percig főzzük.

2. Grízgombócok

tojássárgája 2 darab    vaj 20 gramm  fekete bors, őrölt 1 csipet

Ameddig a leves megfől, addig elkészítjük a grízgombóc tésztáját: a tojássárgát összekeverjük sóval és borssal, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.

3. 

búzadara 6 evőkanál  tojásfehérje 2 darab

Belekeverjük a fehérjéből készült fehér habot és a búzadarát (a mennyiség attól függ mennyire sűrűre szeretnénk a gombócokat). A tésztát kb 10 percig pihentetjük.

4. 

ételízesítő 1.5 teáskanál

A levest vegetával ízesítjük és belefőzzük a gombócokat. Még kb 3 percig főzzük. Díszítéshez petrezselyemzöldjét használunk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit