Zöldségleves párolt húsleves felhasználásával

Kiváló zöldségleves a húslevesből, amely a gőzfazék csepegtető edényében keletkezik.
recept,recept fotó,zöldségfőzet,mirelit zöldség (tavaszi leveskeverék),Zöldséglevesek,Receptek ételpárolókhoz,Laktózmentes
Zöldséglevesek
Főzőcske
Adag
3
Adag tömege
429 g
Adag energiatartalma
126 kcal
Az elkészítés ideje
15 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 2 109 | evőkanál kcal | |
mirelit zöldség (tavaszi leveskeverék) | 200 80 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
víz | ½ 0 | liter kcal | |
zöldségfőzet | 500 100 | milliliter kcal |
Recept
1.
zöldségfőzet 500 milliliter • víz ½ liter • mirelit zöldség (tavaszi leveskeverék) 200 gramm
A leves elkészítéséhez azt a húslevest használjuk fel, amely a hús vagy zöldség gőzfőzőben történő párolásakor keletkezet. Tegyük a zöldségeket az edénybe, öntsük fel húslevessel és vízzel. Nem ízesítjük, a párolási időszakban a húsleves minden ízt kivont az ételekből, amiket pároltunk. 10 percig főzzük.

2.
tyúk tojás 1 darab • búzadara 2 evőkanál
A tojást egy tálba törjük, és villával folyamatosan kevergetve lassan hozzáadjuk a búzadarát. Fél folyékony búzadara tészta keletkezik, ami kis állás után besűrűsödik. A gríz gombócokat befőzzük a levesbe, 2 percig forraljuk.

Jó étvágyat!