Zöldségleves párolt húsleves felhasználásával
Kiváló zöldségleves a húslevesből, amely a gőzfazék csepegtető edényében keletkezik.
recept,recept fotó,zöldségfőzet,mirelit zöldség (tavaszi leveskeverék),Zöldséglevesek,Receptek ételpárolókhoz,Laktózmentes
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 2 | evőkanál | |
mirelit zöldség (tavaszi leveskeverék) | 200 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | ½ | liter | |
zöldségfőzet | 500 | milliliter |
Recept
1.
zöldségfőzet 500 milliliter • víz ½ liter • mirelit zöldség (tavaszi leveskeverék) 200 gramm
A leves elkészítéséhez azt a húslevest használjuk fel, amely a hús vagy zöldség gőzfőzőben történő párolásakor keletkezet. Tegyük a zöldségeket az edénybe, öntsük fel húslevessel és vízzel. Nem ízesítjük, a párolási időszakban a húsleves minden ízt kivont az ételekből, amiket pároltunk. 10 percig főzzük.
2.
tyúk tojás 1 darab • búzadara 2 evőkanál
A tojást egy tálba törjük, és villával folyamatosan kevergetve lassan hozzáadjuk a búzadarát. Fél folyékony búzadara tészta keletkezik, ami kis állás után besűrűsödik. A gríz gombócokat befőzzük a levesbe, 2 percig forraljuk.
Jó étvágyat!