Sós kalácskák gabona alapú leveles tésztából

Ropogós kalácsok burgonyás, sajtos,sonkás töltelékkel.
recept,recept fotó,Ementáli sajt,gabonaőleményből készült rétestészta,Sós sütemények
Sós sütemények
kategóriak
Sós sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 150 576 | gramm kcal | |
burgonya | 200 184 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
gabonaőleményből készült rétestészta | 400 1560 | gramm kcal | |
petrezselyem zöldje | 15 7 | gramm kcal | |
párolt sertéssonka | 100 104 | gramm kcal | |
szezámmag | 0 ?? | kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal |
Recept


3.
...és a burgonyát.

4.
petrezselyem zöldje 15 gramm • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • só ¼ teáskanál
Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem levelet, borsot, sót és jól összedolgozzuk.

5.
gabonaőleményből készült rétestészta 400 gramm
Lisztel meghintet gyúródeszkán a leveles tésztát 34x46 cm nyújtjuk. Nyolc darab téglalapot vágunk ki belőle.

6.
párolt sertéssonka 100 gramm
Minden téglalap 3/4- re ráhelyezzünk egy szelet sonkát. A tésztát a mellékelt ábra szerint bevágjuk.

7.
tyúk tojás 1 darab
A sonka tetejére rá helyezzük a tölteléket. A széleit felvert tojással megkenjük.

8.
A tésztát amelyen nincs töltelék ráhajtjuk a töltelékes tésztára. A széleit gyengéden összenyomjuk.

9.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a kalácskákat. A tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk egy pici sóval és szezám maggal.

10.
20 percig 200°C fokon sütjük.

11.
Még melegen fogyasztjuk, akkor a legfinomabbak.

Jó étvágyat!