RECEPTEK

Sós kalácskák gabona alapú leveles tésztából

Sós kalácskák gabona alapú leveles tésztából

Ropogós kalácsok burgonyás, sajtos,sonkás töltelékkel.

recept,recept fotó,Ementáli sajt,gabonaőleményből készült rétestészta,Sós sütemények

Sós sütemények

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sós sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Ementáli sajt150gramm
burgonya200gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
gabonaőleményből készült rétestészta400gramm
petrezselyem zöldje15gramm
párolt sertéssonka100gramm
szezámmag-
¼teáskanál
-
tyúk tojás1darab

 

Recept

1. 

burgonya 200 gramm

A burgonyát megmossuk és majdnem puhára főzzük. Lehűtjük és meghámozzuk.

2. 

Ementáli sajt 150 gramm

Egy tálba lereszeljük a sajtot ...

3. 

...és a burgonyát.

4. 

petrezselyem zöldje 15 gramm  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál   ¼ teáskanál

Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem levelet, borsot, sót és jól összedolgozzuk.

5. 

gabonaőleményből készült rétestészta 400 gramm

Lisztel meghintet gyúródeszkán a leveles tésztát 34x46 cm nyújtjuk. Nyolc darab téglalapot vágunk ki belőle.

6. 

párolt sertéssonka 100 gramm

Minden téglalap 3/4- re ráhelyezzünk egy szelet sonkát. A tésztát a mellékelt ábra szerint bevágjuk.

7. 

tyúk tojás 1 darab

A sonka tetejére rá helyezzük a tölteléket. A széleit felvert tojással megkenjük.

8. 

A tésztát amelyen nincs töltelék ráhajtjuk a töltelékes tésztára. A széleit gyengéden összenyomjuk.

9. 

szezámmag 

Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a kalácskákat. A tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk egy pici sóval és szezám maggal.

10. 

20 percig 200°C fokon sütjük.

11. 

Még melegen fogyasztjuk, akkor a legfinomabbak.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés