Sós sajtos, póréhagymás kalács

Fantasztikusan finom sós kalács, amelyet akár főételként is tálalhatunk egy finom bableves után. Vagy ha vendéget várunk akkor, szeletekre vágott csemegének is megfelel.
recept,recept fotó,balkányi típusú sajt,póréhagyma,Sós sütemények,Falatkák
Sós sütemények
Főzőcske
Adag
12
Adag tömege
120 g
Adag energiatartalma
225 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
balkányi típusú sajt | 200 520 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 300 1041 | gramm kcal | |
friss élesztő | 25 26 | gramm kcal | |
kristálycukor | ¼ 6 | teáskanál kcal | |
póréhagyma | 120 56 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 300 480 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 128 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 5 440 | darab kcal |
Recept
1.
finomliszt 300 gramm • friss élesztő 25 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • tyúk tojás 1 darab • só ½ teáskanál • kristálycukor ¼ teáskanál
Egy edénybe beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a morzsolt élesztőt és a langyos tejet. Hozzáadjuk a tojást, sót és a cukrot.

2.
Tésztát készítünk belőle és 30 percig letakarva egy konyhai törlővel kelni hagyjuk.




6.
póréhagyma 120 gramm
A póréhagymát megmossuk és karikákra szeleteljük fel. A karikákat szétszedjük.

7.
Sütőpapíron a tésztát kinyújtjuk és egy sütőlapra helyezzük ( 42 x 32 cm ) .

8.
Leöntjük a sajttal és a tetejére rárakjuk a póréhagymát.

9.
25 percig 180°C fokon sütjük.

10.
Miután a kalács kihűlt, felszeleteljük és azonnal tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!