RECEPTEK

Sós sajtos, póréhagymás kalács

Sós sajtos, póréhagymás kalács

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Fantasztikusan finom sós kalács, amelyet akár főételként is tálalhatunk egy finom bableves után. Vagy ha vendéget várunk akkor, szeletekre vágott csemegének is megfelel.

recept,recept fotó,balkányi típusú sajt,póréhagyma,Sós sütemények,Falatkák

Sós sütemények

Főzőcske

Adag

12

Adag tömege

120 g

Adag energiatartalma

225 kcal

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

balkányi típusú sajt

200

520

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

¼

5

teáskanál

kcal

finomliszt

300

1041

gramm

kcal

friss élesztő

25

26

gramm

kcal

kristálycukor

¼

6

teáskanál

kcal

póréhagyma

120

56

gramm

kcal

1

0

teáskanál

kcal

tejföl (14-18%)

300

480

gramm

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

200

128

milliliter

kcal

tyúk tojás

5

440

darab

kcal

 

Recept

1. 

finomliszt 300 gramm  friss élesztő 25 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  tyúk tojás 1 darab   ½ teáskanál  kristálycukor ¼ teáskanál

Egy edénybe beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a morzsolt élesztőt és a langyos tejet. Hozzáadjuk a tojást, sót és a cukrot.

Egy edénybe beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a...

2. 

Tésztát készítünk belőle és 30 percig letakarva egy konyhai törlővel kelni hagyjuk.

Tésztát készítünk belőle és 30 percig...

3. 

balkányi típusú sajt 200 gramm

A sajtot vastagon lereszeljük.

A sajtot vastagon lereszeljük....

4. 

tejföl (14-18%) 300 gramm  tyúk tojás 4 darab

Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Összekeverjük.

Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást....

5. 

fekete bors, őrölt ¼ teáskanál   ½ teáskanál

Sózzuk és borsozzuk.

Sózzuk és borsozzuk....

6. 

póréhagyma 120 gramm

A póréhagymát megmossuk és karikákra szeleteljük fel. A karikákat szétszedjük.

A póréhagymát megmossuk és karikákra...

7. 

Sütőpapíron a tésztát kinyújtjuk és egy sütőlapra helyezzük ( 42 x 32 cm ) .

Sütőpapíron a tésztát kinyújtjuk és egy...

8. 

Leöntjük a sajttal és a tetejére rárakjuk a póréhagymát.

Leöntjük a sajttal és a tetejére rárakjuk a...

9. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

25 percig 180°C fokon sütjük....

10. 

Miután a kalács kihűlt, felszeleteljük és azonnal tálalhatjuk is.

Miután a kalács kihűlt, felszeleteljük és...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés