RECEPTEK

Sós sajtos, póréhagymás kalács

Sós sajtos, póréhagymás kalács

Fantasztikusan finom sós kalács, amelyet akár főételként is tálalhatunk egy finom bableves után. Vagy ha vendéget várunk akkor, szeletekre vágott csemegének is megfelel.

recept,recept fotó,balkányi típusú sajt,póréhagyma,Sós sütemények,Falatkák,Szezonális receptek

Sós sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

balkányi típusú sajt200gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
finomliszt300gramm
friss élesztő25gramm
kristálycukor¼teáskanál
póréhagyma120gramm
1teáskanál
tejföl (14-18%)300gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%200milliliter
tyúk tojás5darab

 

Recept

1. 

finomliszt 300 gramm  friss élesztő 25 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  tyúk tojás 1 darab   ½ teáskanál  kristálycukor ¼ teáskanál

Egy edénybe beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a morzsolt élesztőt és a langyos tejet. Hozzáadjuk a tojást, sót és a cukrot.

Egy edénybe beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a...

2. 

Tésztát készítünk belőle és 30 percig letakarva egy konyhai törlővel kelni hagyjuk.

Tésztát készítünk belőle és 30 percig...

3. 

balkányi típusú sajt 200 gramm

A sajtot vastagon lereszeljük.

A sajtot vastagon lereszeljük....

4. 

tejföl (14-18%) 300 gramm  tyúk tojás 4 darab

Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Összekeverjük.

Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást....

5. 

fekete bors, őrölt ¼ teáskanál   ½ teáskanál

Sózzuk és borsozzuk.

Sózzuk és borsozzuk....

6. 

póréhagyma 120 gramm

A póréhagymát megmossuk és karikákra szeleteljük fel. A karikákat szétszedjük.

A póréhagymát megmossuk és karikákra...

7. 

Sütőpapíron a tésztát kinyújtjuk és egy sütőlapra helyezzük ( 42 x 32 cm ) .

Sütőpapíron a tésztát kinyújtjuk és egy...

8. 

Leöntjük a sajttal és a tetejére rárakjuk a póréhagymát.

Leöntjük a sajttal és a tetejére rárakjuk a...

9. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

25 percig 180°C fokon sütjük....

10. 

Miután a kalács kihűlt, felszeleteljük és azonnal tálalhatjuk is.

Miután a kalács kihűlt, felszeleteljük és...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés