szakacsreceptek.hu

Tökkel és balkáni sajttal töltött rétes

Tökkel és balkáni sajttal töltött rétes

    

Tényleg remek csemege! Próbálja ki!

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

hokaido tök 400 gramm

Hámozzuk meg a tököt, távolítsuk el a magokat és vágjuk kisebb darabokra.

2. 

hagyma 80 gramm

Olajon serpenyőben megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk az apróra vágott tököt. Pároljuk időnként kevergetve, amíg a sütőtök megpuhul.

3. 

rozmaring

Tegyünk rozmaringot a serpenyőbe, keverjük össze és vegyük le a tűzről. Hagyjuk kihűlni a tökkeveréket.

4. 

tökmag, hámozott 25 gramm

Törjük össze a tökmagot.

5. 

balkányi típusú sajt 200 gramm

A kihűlt tökkeverékhez adjunk hozzá a szeletelt sajtot és tökmagot.

6. 

tyúk tojás 1 darab   ½ teáskanál

Végül hozzáadjuk a tojásokat, sót és mindent jól összekeverünk.

7. 

leveles tészta 275 gramm

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire kinyújtjuk. A közepébe egyenletesen rakjuk a tök tölteléket. Tekerjük fel.

8. 

tyúk tojás 1 darab  tökmag, hámozott

Kenjük meg felvert tojással. A tetejét tökmaggal szórjuk meg.

9. 

25 percig 200°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés