szakacsreceptek.hu

Rántott borjúszelet

    

A bécsi szelet a legfinomabb húsból készült ételek közé tartozik. A klasszikus bécsi szelet 250g súlyú, és nagyon vékonyra van klopfolva, klasszikus panírban és vajon kerül kisütésre. Most mi igaz kicsit kisebb szeleteket kínálunk, de ugyanolyan finomak, mint az osztrák társai :)

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

borjúlapocka 600 gramm 

4 szelet borjúhúst a lehető legvékonyabbra klopfolunk (kb 5mm). A hús széleit picit bevágjuk, hogy az elkészítésnél ne tekeredjen be. A szeleteket sózzuk...

2. 

finomliszt 2.5 teáskanál  tyúk tojás 2 darab   ¼ teáskanál

...és panírozzuk. Először lisztben, majd egy kicsi sóval felvert tojásban...

3. 

zsemlemorzsa

...és végül a zsemlemorzsában. A zsemlemorzsába kicsit belenyomkodjuk.

4. 

repceolaj  vaj

A serpenyőbe olajat öntünk, hozzáadunk egy kis vajat és felmelegítjük. Az olajból kb. 2 kanállal félreteszünk a burgonya leöntésére.

5. 

A forró olajba belehelyezzük a húst, úgy hogy teljesen elmerüljön. Kb. 6 percig sütjük...

6. 

...megfordítjuk és a másik oldaláról 3 percig sütjük.

7. 

burgonya 800 gramm  víz    petrezselyem zöldje

A kis burgonyákat meghámozzuk, és egészben sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és leöntjük a félretett vajas olajjal. Megszórjuk friss felaprított petrezselyem zöldjével.

8. 

citrom

Burgonyával és egy karika citrommal tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés