Rántott borjúszelet

A bécsi szelet a legfinomabb húsból készült ételek közé tartozik. A klasszikus bécsi szelet 250g súlyú, és nagyon vékonyra van klopfolva, klasszikus panírban és vajon kerül kisütésre. Most mi igaz kicsit kisebb szeleteket kínálunk, de ugyanolyan finomak, mint az osztrák társai :)
recept,recept fotó,borjúlapocka,Borjúhús
Borjúhús
kategóriak
Borjúhús ›Hozzávalók
Hozzávalók
borjúlapocka | 600 900 | gramm kcal | |
burgonya | 800 736 | gramm kcal | |
citrom | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 2.5 44 | teáskanál kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
borjúlapocka 600 gramm • só
4 szelet borjúhúst a lehető legvékonyabbra klopfolunk (kb 5mm). A hús széleit picit bevágjuk, hogy az elkészítésnél ne tekeredjen be. A szeleteket sózzuk...

2.
finomliszt 2.5 teáskanál • tyúk tojás 2 darab • só ¼ teáskanál
...és panírozzuk. Először lisztben, majd egy kicsi sóval felvert tojásban...


4.
A serpenyőbe olajat öntünk, hozzáadunk egy kis vajat és felmelegítjük. Az olajból kb. 2 kanállal félreteszünk a burgonya leöntésére.

5.
A forró olajba belehelyezzük a húst, úgy hogy teljesen elmerüljön. Kb. 6 percig sütjük...

6.
...megfordítjuk és a másik oldaláról 3 percig sütjük.

7.
burgonya 800 gramm • víz • só • petrezselyem zöldje
A kis burgonyákat meghámozzuk, és egészben sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és leöntjük a félretett vajas olajjal. Megszórjuk friss felaprított petrezselyem zöldjével.


Jó étvágyat!