Borjúmáj laskagombával
Nagyon ízletesen elkészített borjúmáj laskagombával. Köretnek kiváló a főtt burgonya vagy a rizs.
recept,recept fotó,borjúmáj,laskagomba,Borjúhús,Fő ételek
Borjúhús
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 100 | gramm | |
borjúmáj | 250 | gramm | |
csemege uborka | 100 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 3 | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
laskagomba | 300 | gramm | |
napraforgó olaj | 6 | evőkanál | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú mustár | 2 | teáskanál | |
víz | 400 | milliliter | |
vöröshagyma | 100 | gramm |
Recept
2.
teljes zsírtartalmú mustár 2 teáskanál • finomliszt 2 teáskanál
Megszórjuk liszttel és összekeverjük mustárral.
3.
napraforgó olaj 3 evőkanál
Az így elkészített májat rövid ideig forró olajon pirítjuk. A májat egyenesen egy tányérra szedjük ki.
4.
vöröshagyma 100 gramm • fokhagyma 4 gerezd
Meghámozzuk és megpucoljuk a hagymát. A fokhagymát megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk.
5.
napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk az olajon, amelyben készítettük a májat.
7.
alma 100 gramm
Az almát meghámozzuk, lereszeljük vékony szeletekre és hozzáadjuk a laskagombához.
8.
víz 400 milliliter • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A serpenyőbe beletesszük a májat, felöntjük vízzel és fűszerezzük. Összekeverjük és 30 percig fedő alatt pároljuk.
10.
...és hozzákeverjük a gombás májhoz.
11.
finomliszt 1 teáskanál • só
Végül lágyan meghintjük liszttel, összekeverjük és felforraljuk. Tálalás előtt sózzuk.
Jó étvágyat!