Borjúmáj laskagombával
![Borjúmáj laskagombával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002186/img_hu_4x3/borjumaj-laskagombaval_00180.jpg)
Nagyon ízletesen elkészített borjúmáj laskagombával. Köretnek kiváló a főtt burgonya vagy a rizs.
recept,recept fotó,borjúmáj,laskagomba,Borjúhús,Fő ételek
Borjúhús
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 100 | gramm | |
borjúmáj | 250 | gramm | |
csemege uborka | 100 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 3 | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
laskagomba | 300 | gramm | |
napraforgó olaj | 6 | evőkanál | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú mustár | 2 | teáskanál | |
víz | 400 | milliliter | |
vöröshagyma | 100 | gramm |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002186/small/IMG_2242.jpg)
2.
teljes zsírtartalmú mustár 2 teáskanál • finomliszt 2 teáskanál
Megszórjuk liszttel és összekeverjük mustárral.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002186/small/IMG_2244.jpg)
3.
napraforgó olaj 3 evőkanál
Az így elkészített májat rövid ideig forró olajon pirítjuk. A májat egyenesen egy tányérra szedjük ki.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002186/small/IMG_2249.jpg)
4.
vöröshagyma 100 gramm • fokhagyma 4 gerezd
Meghámozzuk és megpucoljuk a hagymát. A fokhagymát megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002186/small/IMG_2252.jpg)
5.
napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk az olajon, amelyben készítettük a májat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002186/small/IMG_2261.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002186/small/IMG_2264.jpg)
7.
alma 100 gramm
Az almát meghámozzuk, lereszeljük vékony szeletekre és hozzáadjuk a laskagombához.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002186/small/IMG_2268.jpg)
8.
víz 400 milliliter • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A serpenyőbe beletesszük a májat, felöntjük vízzel és fűszerezzük. Összekeverjük és 30 percig fedő alatt pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002186/small/IMG_2271.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002186/small/IMG_2274.jpg)
10.
...és hozzákeverjük a gombás májhoz.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002186/small/IMG_2276.jpg)
11.
finomliszt 1 teáskanál • só
Végül lágyan meghintjük liszttel, összekeverjük és felforraljuk. Tálalás előtt sózzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002186/small/IMG_2277.jpg)
Jó étvágyat!