RECEPTEK

Borjúmáj laskagombával

Borjúmáj laskagombával

Nagyon ízletesen elkészített borjúmáj laskagombával. Köretnek kiváló a főtt burgonya vagy a rizs.

recept,recept fotó,borjúmáj,laskagomba,Borjúhús,Fő ételek

Borjúhús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 100gramm
borjúmáj250gramm
csemege uborka100gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt3teáskanál
fokhagyma4gerezd
laskagomba300gramm
napraforgó olaj6evőkanál
-
teljes zsírtartalmú mustár2teáskanál
víz400milliliter
vöröshagyma100gramm

 

Recept

1. 

borjúmáj 250 gramm

A májról leszedjük a hártyákat, majd csíkokra vágjuk.

2. 

teljes zsírtartalmú mustár 2 teáskanál  finomliszt 2 teáskanál

Megszórjuk liszttel és összekeverjük mustárral.

3. 

napraforgó olaj 3 evőkanál

Az így elkészített májat rövid ideig forró olajon pirítjuk. A májat egyenesen egy tányérra szedjük ki.

4. 

vöröshagyma 100 gramm  fokhagyma 4 gerezd

Meghámozzuk és megpucoljuk a hagymát. A fokhagymát megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk.

5. 

napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk az olajon, amelyben készítettük a májat.

6. 

laskagomba 300 gramm

A laskagombát megmossuk, felvágjuk és hozzáadjuk a hagymához.

7. 

alma  100 gramm

Az almát meghámozzuk, lereszeljük vékony szeletekre és hozzáadjuk a laskagombához.

8. 

víz 400 milliliter  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A serpenyőbe beletesszük a májat, felöntjük vízzel és fűszerezzük. Összekeverjük és 30 percig fedő alatt pároljuk.

9. 

csemege uborka 100 gramm

Röviddel, mielőtt megfőlne, lereszeljük az uborkát...

10. 

...és hozzákeverjük a gombás májhoz.

11. 

finomliszt 1 teáskanál 

Végül lágyan meghintjük liszttel, összekeverjük és felforraljuk. Tálalás előtt sózzuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit