szakacsreceptek.hu

Pulykapaprikás

Pulykapaprikás

    

Paprikás párolt pulykamellekből, ínycsiklandó tejszínnel, galuskával, tésztával vagy akár rizzsel is tálalható. Klasszikus, hatásos és nem könnyen elkészíthető étel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Pulykahús  

 

1. 

repceolaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

2. 

pulykamell 850 gramm  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  víz 1 liter

A pulykahúst kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymát. Időnkénti kevergetés kellett fehérre pirítjuk. Ízesítjük borssal és piris paprikával. Felöntjük vízzel és puhára főzzük kb. 50 perc alatt.

3. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  finomliszt 1 evőkanál   ¾ teáskanál

A lisztet simára elkeverjük a tejszínben és állandó keverés mellett lassan hozzáöntjük a húshoz. Újra felforraljuk és levesszük a tűzről. Sóval ízesítjük.

Jó étvágyat!

fekete bors, őrölt¼teáskanál
finomliszt1evőkanál
habtejszín (30-33%)250milliliter
piros paprika, őrölt1teáskanál
pulykamell850gramm
repceolaj3evőkanál
¾teáskanál
víz1liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés