Lepény burgonyatésztából brokkolival
Remek lepény, brokkoli-sajt töltelékkel töltve, olajban megpirítva.
recept,recept fotó,burgonya,brokkoli,Húsnélküli ételek,Előételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 150 | gramm | |
brokkoli | 300 | gramm | |
burgonya | 400 | gramm | |
finomliszt | 300 | gramm | |
finomliszt | - | ||
repceolaj | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 | milliliter | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 2 | evőkanál | |
víz | 50 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 400 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • vaj 2 evőkanál
A burgonyát megtisztítjuk, felvágjuk és sós vízben megfőzzük. Öntsük le a vizet, pépesítsük a burgonyát, adjunk hozzá tejet és vajat, és keverjük össze. Hagyjuk kihűlni. (A tészta elkészítéséhez a maradék burgonyapürét is felhasználhatjuk - 500 gramm).
2.
finomliszt 300 gramm • tyúk tojás 1 darab • só
A kihűlt püréhez adjunk hozzá tojást és lisztet. Szükség szerint adjunk hozzá sót.
3.
Kidolgozzuk a tésztát (amennyiben a tészta túl ritka adjunk hozzá egy kevés lisztet ) és hűvös helyen pihentetjük.
4.
brokkoli 300 gramm • só ½ teáskanál • víz 50 milliliter
Szedjük szét a brokkolit rózsáira, távolítsuk el a fás részeket, mossuk meg, tegyük egy fazékba, sózzuk és öntsük fel vízzel. Pároljuk puhára. Öntsük le a felesleges vizet ...
5.
...és pépesítsük a brokkolit. Hagyjuk kihűlni.
7.
...és a brokkolival összekeverjük.
9.
Minden golyócskát kb 0,5 cm lepény formára nyújtunk ki. A lepények közepére elhelyezzük a tölteléket és újra golyó formát készítünk.
10.
A golyócskákat újra kinyújtjuk kb 1 cm vastagra.
11.
Egy serpenyőben kis mennyiségű olajat hevítünk, és mindkét oldalán megpirítjuk a lepényeket.
12.
Tartármártással melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!