szakacsreceptek.hu

Lepény burgonyatésztából brokkolival

Lepény burgonyatésztából brokkolival

    

Remek lepény, brokkoli-sajt töltelékkel töltve, olajban megpirítva.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

burgonya 400 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter  vaj 2 evőkanál

A burgonyát megtisztítjuk, felvágjuk és sós vízben megfőzzük. Öntsük le a vizet, pépesítsük a burgonyát, adjunk hozzá tejet és vajat, és keverjük össze. Hagyjuk kihűlni. (A tészta elkészítéséhez a maradék burgonyapürét is felhasználhatjuk - 500 gramm).

2. 

finomliszt 300 gramm  tyúk tojás 1 darab 

A kihűlt püréhez adjunk hozzá tojást és lisztet. Szükség szerint adjunk hozzá sót.

3. 

Kidolgozzuk a tésztát (amennyiben a tészta túl ritka adjunk hozzá egy kevés lisztet ) és hűvös helyen pihentetjük.

4. 

brokkoli 300 gramm   ½ teáskanál  víz 50 milliliter

Szedjük szét a brokkolit rózsáira, távolítsuk el a fás részeket, mossuk meg, tegyük egy fazékba, sózzuk és öntsük fel vízzel. Pároljuk puhára. Öntsük le a felesleges vizet ...

5. 

...és pépesítsük a brokkolit. Hagyjuk kihűlni.

6. 

Gouda sajt 150 gramm

Vastagon reszeljük le a sajtot ...

7. 

...és a brokkolival összekeverjük.

8. 

finomliszt

Lisztel meghintett gyúrólapon 8 nagyobb golyót formálunk belőle.

9. 

Minden golyócskát kb 0,5 cm lepény formára nyújtunk ki. A lepények közepére elhelyezzük a tölteléket és újra golyó formát készítünk.

10. 

A golyócskákat újra kinyújtjuk kb 1 cm vastagra.

11. 

repceolaj

Egy serpenyőben kis mennyiségű olajat hevítünk, és mindkét oldalán megpirítjuk a lepényeket.

12. 

Tartármártással melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Gouda sajt150gramm
brokkoli300gramm
burgonya400gramm
finomliszt300gramm
finomliszt-
repceolaj-
½teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%100milliliter
tyúk tojás1darab
vaj2evőkanál
víz50milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés