Gombakrémleves
![Gombakrémleves](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000721/img_hu_4x3/gombakremleves_00180.jpg)
A leves elkészítéséhez elegendő lesz a sampinyon gomba szára felhasználása. A gomba kalapját más finom étel elkészítéséhez használhatjuk fel.
recept,recept fotó,főzőtejszín,zsírszegény tej 1,5%,gomba- szár,Gombalevesek
Gombalevesek
kategóriak
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 3 | evőkanál | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
főzőtejszín | 250 | milliliter | |
gomba- szár | 500 | gramm | |
hagyma | 80 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
petrezselyem zöldje | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | 500 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
gomba- szár 500 gramm
A sampinyont megpucoljuk, megmossuk. A gomba kalapját elválasztjuk a gomba szárától.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000721/small/IMG_7345w.jpg)
2.
olivaolaj 2 evőkanál • hagyma 80 gramm • víz 500 milliliter • só • köménymag, darált ½ teáskanál
A hagymát megpucoljuk. apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott sampinyon gomba szárait. Felöntjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a köményt és kb 15 percig lefedve főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000721/small/IMG_7349w.jpg)
3.
Miután megfőtt botmixer segítségével az egészet jól össze mixeljük
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000721/small/IMG_7351w.jpg)
4.
főzőtejszín 250 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • finomliszt 1 evőkanál
Tejben és tejfölben lisztet keverünk össze. Hozzáöntjük a gombakrémleveshez és felforraljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000721/small/IMG_7354w.jpg)
5.
tyúk tojás 1 darab • búzadara 3 evőkanál
Tojásból és grízes lisztből készítünk tésztát, amelyet egy picit állni hagyjuk. Majd a forró levesbe szaggatjuk ki a galuskákat, és addig főzzük amíg a felszínre nem úsznak.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000721/small/IMG_7356w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000721/small/IMG_7357w.jpg)
Jó étvágyat!