szakacsreceptek.hu

Gombakrémleves

    

A leves elkészítéséhez elegendő lesz a sampinyon gomba szára felhasználása. A gomba kalapját más finom étel elkészítéséhez használhatjuk fel.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
búzadara3evőkanál
finomliszt1evőkanál
főzőtejszín250milliliter
gomba- szár500gramm
hagyma80gramm
köménymag, darált½teáskanál
olivaolaj2evőkanál
petrezselyem zöldje-
-
tyúk tojás1darab
víz500milliliter
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. 

gomba- szár 500 gramm

A sampinyont megpucoljuk, megmossuk. A gomba kalapját elválasztjuk a gomba szárától.

2. 

olivaolaj 2 evőkanál  hagyma 80 gramm  víz 500 milliliter    köménymag, darált ½ teáskanál

A hagymát megpucoljuk. apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott sampinyon gomba szárait. Felöntjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a köményt és kb 15 percig lefedve főzzük.

3. 

Miután megfőtt botmixer segítségével az egészet jól össze mixeljük

4. 

főzőtejszín 250 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  finomliszt 1 evőkanál

Tejben és tejfölben lisztet keverünk össze. Hozzáöntjük a gombakrémleveshez és felforraljuk.

5. 

tyúk tojás 1 darab  búzadara 3 evőkanál

Tojásból és grízes lisztből készítünk tésztát, amelyet egy picit állni hagyjuk. Majd a forró levesbe szaggatjuk ki a galuskákat, és addig főzzük amíg a felszínre nem úsznak.

6. 

petrezselyem zöldje

Zöld apróra vágott petrezselyem levéllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés