szakacsreceptek.hu

Galuska sörsajttal

Galuska sörsajttal

    

Kiváló ebéd nem csak férfiaknak. Viszont ezt a finomságot ők fogják a legjobban értékelni, és az égig dicsérik majd Önt :) Az előkészítés elég igényes a konyha levegőjére :), különösen a sör sajt olvasztásakor kell megfelelő szellőzést biztosítani.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Sertéshús  

 

1. 

finomliszt 400 gramm  rétesliszt 200 gramm  víz 400 milliliter  tyúk tojás 2 darab   ½ teáskanál

Mindkét lisztet összekeverjük vízzel, tojással, sóval, és lágyabb tésztát készítünk.

2. 

víz 

A tésztából galuskákat szaggatunk vagy bedörzsöljük a forrásban lévő sós vízbe. 10 percig főzzük,...

3. 

napraforgó olaj

...majd csepegtessük le és gyorsan öblítsük le hideg vízzel. A galuskákat egy tálba tesszük, olajjal (zsírral) összekeverjük, lezárjuk és melegen tartjuk (a galuskával ellátott tálat a legjobb paplan közzé csomagolni).

4. 

hagyma 350 gramm  napraforgó olaj 50 milliliter

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és olajon aranybarnára pirítjuk.

5. 

füstölt sertésoldalas 500 gramm

A szalonnát (füstölt sertéshús) ...

6. 

...szeletekre vágjuk...

7. 

... azokat a csíkokra, és hozzáadjuk a hagymához. Süssük meg.

8. 

sörsajt 180 gramm

A felszeletelt sajtot hozzá keverjük, és addig kevergetjük amíg fel nem olvad.

9. 

A serpenyő tartalmát összekeverjük a galuskával...

10. 

tejföl (14-18%)

... és tálalhatjuk. Adhatunk hozzá ízlés szerint tejfölt.

Jó étvágyat!

finomliszt400gramm
füstölt sertésoldalas500gramm
hagyma350gramm
napraforgó olaj-
napraforgó olaj50milliliter
rétesliszt200gramm
½teáskanál
-
sörsajt180gramm
tejföl (14-18%)-
tyúk tojás2darab
víz400milliliter
víz-

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés