Galuska sörsajttal

Kiváló ebéd nem csak férfiaknak. Viszont ezt a finomságot ők fogják a legjobban értékelni, és az égig dicsérik majd Önt :) Az előkészítés elég igényes a konyha levegőjére :), különösen a sör sajt olvasztásakor kell megfelelő szellőzést biztosítani.
recept,recept fotó,füstölt sertésoldalas,sörsajt,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 400 1388 | gramm kcal | |
füstölt sertésoldalas | 500 1805 | gramm kcal | |
hagyma | 350 154 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
napraforgó olaj | 50 450 | milliliter kcal | |
rétesliszt | 200 712 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sörsajt | 180 468 | gramm kcal | |
tejföl (14-18%) | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
víz | 400 0 | milliliter kcal | |
víz | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
finomliszt 400 gramm • rétesliszt 200 gramm • víz 400 milliliter • tyúk tojás 2 darab • só ½ teáskanál
Mindkét lisztet összekeverjük vízzel, tojással, sóval, és lágyabb tésztát készítünk.

2.
A tésztából galuskákat szaggatunk vagy bedörzsöljük a forrásban lévő sós vízbe. 10 percig főzzük,...

3.
...majd csepegtessük le és gyorsan öblítsük le hideg vízzel. A galuskákat egy tálba tesszük, olajjal (zsírral) összekeverjük, lezárjuk és melegen tartjuk (a galuskával ellátott tálat a legjobb paplan közzé csomagolni).

4.
hagyma 350 gramm • napraforgó olaj 50 milliliter
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és olajon aranybarnára pirítjuk.


6.
...szeletekre vágjuk...

7.
... azokat a csíkokra, és hozzáadjuk a hagymához. Süssük meg.


9.
A serpenyő tartalmát összekeverjük a galuskával...


Jó étvágyat!