Galuska sörsajttal
Kiváló ebéd nem csak férfiaknak. Viszont ezt a finomságot ők fogják a legjobban értékelni, és az égig dicsérik majd Önt :) Az előkészítés elég igényes a konyha levegőjére :), különösen a sör sajt olvasztásakor kell megfelelő szellőzést biztosítani.
recept,recept fotó,füstölt sertésoldalas,sörsajt,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 400 | gramm | |
füstölt sertésoldalas | 500 | gramm | |
hagyma | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
sörsajt | 180 | gramm | |
tejföl (14-18%) | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | 400 | milliliter | |
víz | - |
Recept
1.
finomliszt 400 gramm • rétesliszt 200 gramm • víz 400 milliliter • tyúk tojás 2 darab • só ½ teáskanál
Mindkét lisztet összekeverjük vízzel, tojással, sóval, és lágyabb tésztát készítünk.

2.
A tésztából galuskákat szaggatunk vagy bedörzsöljük a forrásban lévő sós vízbe. 10 percig főzzük,...

3.
...majd csepegtessük le és gyorsan öblítsük le hideg vízzel. A galuskákat egy tálba tesszük, olajjal (zsírral) összekeverjük, lezárjuk és melegen tartjuk (a galuskával ellátott tálat a legjobb paplan közzé csomagolni).

4.
hagyma 350 gramm • napraforgó olaj 50 milliliter
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és olajon aranybarnára pirítjuk.


6.
...szeletekre vágjuk...

7.
... azokat a csíkokra, és hozzáadjuk a hagymához. Süssük meg.


9.
A serpenyő tartalmát összekeverjük a galuskával...


Jó étvágyat!