szakacsreceptek.hu

ActiFry Lazacfasírt sült burgonyával

Egy recept a kitűnő burgonyás lazacfasírtra, minimális olaj használattal és pikáns szósszal.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 

1. A pikáns szósz elkészítése

salátauborka 50 g  csemege uborka 1 db  hagyma 100 g  kapri 1 EK

Az uborkát lereszeljük hozzáadjuk az apróra vágott savanyú uborkát, kapribogyót és az apróra vágott hagymát. Összekeverjük, és a fölösleges vizet leöntjük .

A pikáns szósz elkészítése

2. Joghurtos öntett

natúr joghurt 200 ml  fehér bors, őrölt 1 TK    citromlé 1 EK

A szósz hozzávalóit leöntjük joghurttal, megfűszerezzük fehér borssal, sóval és citromsavval ízesítjük.

Joghurtos öntett

3. A burgonya sütése

burgonya 500 g  olivaolaj 1 EK 

Az ActiFry edényébe belerakjuk a felvágott burgonyát, leöntjük egy kanálnyi olajjal és enyhén megsózzuk. Az edényt beállítjuk 40 perces sütési időre. A "start" gomb megnyomását követően a burgonya sülni kezd.

A burgonya sütése

4. Megfőzzük a burgonyát

burgonya 400 g

Azonnal, ahogy sütni kezdjük a burgonyát, elkészítjük a főtt burgonyát is. A burgonyát sós vízben, puhára főzzük.

Megfőzzük a burgonyát

5. A fasírtok elkészítése

lazac 250 g  tyúk tojás 2 db  zsemlemorzsa 50 g  finomliszt 50 g  fehér bors, őrölt  szerencsendió, őrölt  citromhéj

A főtt burgonyát villával szétnyomjuk, hozzáadjuk a kockára vágott lazacfilét, tojást, zsemlemorzsát, lisztet. Megfűszerezzük fehér borssal, egy csipet őrölt szerecsendióval és egy pici lereszelt citromhéjjal. Ha a tészta túl ritkának tűnik, zsemlemorzsával sűríthetjük.

A fasírtok elkészítése

6. A fasírtok sütése

olivaolaj 1 EK

A tésztából, fasírtokat formázunk, amelyeket berakjuk az ActiFry edénybe.. Leöntjük egy kanál olajjal. Az ActiFry -t leállítjuk és kiválasztjuk a 2 az 1-ben programot és a hal programot. A fasírtokat sütjük majd a sütés felében megfordítjuk őket. Sült burgonyával és pikáns szósszal tálaljuk.

A fasírtok sütése

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés