RECEPTEK
Üde nyári leveske teli zöldséggel. A nyári fogyókúrázóknak is ajánlott fő étel helyett fogyasztani.
Sűrű leves. Kényérrel vagy péksüteménnyel fogyasztjuk.
Tradicionális szlovák nemzeti étel, amely nem hiányozhat egy szlovák konyha étlapjáról sem.
Recept egy klasszikus fehér savanyú krumplileves elkészítésére. A levest ugyanúgy gyorsan elkészítjük, mint ahogy azt régen anyukám, nagymamám, dédmamám készítette...
Nagyon finom főzelék, köret nélkül is fogyaszthatjuk. De tükörtojással, fasírozottal vagy épen finom kenyérrel is kiváló :)
Vajas krumpli egyszerűen: az egyik legfinomabb köret a hétvégi sültekhez és bármi máshoz is.
Dédszüleink tradicionális étele. Főleg a téli hónapokban fogyasztották, amikor már a pincék teli voltak krumplival, hagymával és a hordóban már ott volt a savanyú káposzta és a kamrában ott lógott a szalonna.
Tradicionálisan elkészített krumpli amely kiváló köretnek is húsok mellé.
Kiváló, könnyű gulyásleves lágy borjú húsból.
Egyszerű recept nudli elkészítésére, krumplis tésztából, vajon pirítva, dióval és cukorral megszórva.
Kb 8 liter finom, tiszta marhahúsból készült gulyásleves. A legkevesebb adag 12 személyre a legtöbb pedig 18. Ajánljuk 16 literes bográcsban főzni.
Recept egy hagyományos, sütőben sült vastag burgonyás lepény elkészítéséhez. Alkalmas köretként főétkezéshez vagy külön is. Ha zsírosban szeretjük, akkor a sütőben sütés helyett megsüthetjük serpenyőben egy kevés zsíron .
Kedvelt tésztás-burgonyás étel, amelyet ezúttal sajátkezűleg gyűjtött erdei gombával bolondítottunk meg. Az így elkészített grenadírmars nagyon ízletes. Próbálja ki, biztosan nem bánja meg.

Legolvasottabb receptek

Kedvenc keresések

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés