Szlovák hagyományos karácsonyi étel a túrós illetve a mákos guba. Tálalhatják akár dióval, juhtúróval vagy káposztával is. Az elnevezése és a tálalása minden régióban különböző. A megadott alapanyagokból 250 gr gubát ...
Az édes-savanyú, tejes-tejfölös babfőzelék, amely finom köret lehet egy fasírthoz, kolbászhoz, vagy tükör tojáshoz. Klasszikusan finom friss kenyeret tálalunk hozzá. Ha 4 adagot szeretnénk készíteni akkor használjuk a megadott ...
Ennek a régi levesnek az eredeti receptje alapján katlanban készül, parázson sült burgonyával. Mi viszont bemutatjuk ennek a finom levesnek a modern konyhában való egyszerű elkészítését.
Dédszüleink tradicionális étele. Főleg a téli hónapokban fogyasztották, amikor már a pincék teli voltak krumplival, hagymával és a hordóban már ott volt a savanyú káposzta és a kamrában ott lógott a szalonna.
Finom krumplilepény a nagymamáink receptje alapján. Köretként tálalhatjuk sült kacsához, libához vagy megtölthetjük sósan (kacsamájjal) vagy édesen (mákkal, dióval...). Az elkészítése egyszerű. A hagyományos ízek kedvelőinek ...