Töltött csirketekercs gőzfőzőben

A töltelékkel töltött csirke tekercseket az egészséges ételek szerelmesei értékelik.
recept,recept fotó,brokkoli,csirkecomb, negyed,Csirkehús,Receptek ételpárolókhoz
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
Camembert sajt | 50 145 | gramm kcal | |
Ementáli sajt | 100 384 | gramm kcal | |
Feta sajt | 100 263 | gramm kcal | |
brokkoli | 500 165 | gramm kcal | |
csirkecomb, negyed | 8 ?? | darab kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 3 157 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
rizsa | 300 1032 | gramm kcal | |
szerencsendió, őrölt | 0 ?? | kcal | |
só | 3 0 | teáskanál kcal | |
víz | 0.4 0 | liter kcal |
Recept
1. A hús elkészítése
csirkecomb, negyed 8 darab
Óvatosan kicsontozzunk 8 nagyobb csirkecombot, hogy ne sértsük meg a bőrt. A húst megmossuk (jobb, ha már akkor mossuk meg ha kicsontoztuk, kicsontozás közben nem csúszik meg a hús). Hagyjuk a vizet lefolyni, és terítsük szét a húst egy deszkára a bőrrel lefelé.

2. Töltelék készítése
brokkoli 500 gramm • Feta sajt 100 gramm
Finomra aprítsuk fel a brokkolit, tegyük mélyebb edénybe, csepegtessük meg vízzel és tegyük a mikrohullámú sütőbe, 2 percre, hogy könnyen megpuhuljon. A feta sajtot belemorzsoljuk.

3.
Ementáli sajt 100 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • szerencsendió, őrölt
A kemény sajtot reszeljük le, és adjuk a brokkolihoz a fűszerekkel együtt. Adhatunk hozzá egy csipet szerecsendiót.

4.
A tölteléket alkotó összes hozzávalót kézzel jól keverjük össze.

5.
só 2 teáskanál • Camembert sajt 50 gramm
Sózzuk meg a csirke húsokat. A tölteléket egyenletesen osszuk el az elkészített húsra. Minden szelet közepébe egy darab camembert sajtot illesztünk.

6.
A húsos töltelékből tekercseket készítünk úgy, hogy a hosszabb részeket összeillesztjük és tűvel és cérnával összevarrjuk.

7.
finomliszt 3 evőkanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál
Keverjük össze a lisztet a pirospaprikával és forgassuk meg benne a tekercseket mindkét oldalról , és helyezzük el a gőzfőző alsó tartályaiba.

8. Párolás
rizsa 300 gramm • só 1 teáskanál • víz 0.4 liter
Öntsük a megmosott rizst a rizs főzéséhez szolgáló edénybe, adjunk hozzá sót és vizet. Helyezzük el ezt a tartályt a gőzfőző felső tartályába. Állítsuk a párolási időt 40 percre.

Jó étvágyat!