RECEPTEK

Töltött csirketekercs gőzfőzőben

Töltött csirketekercs gőzfőzőben

A töltelékkel töltött csirke tekercseket az egészséges ételek szerelmesei értékelik.

recept,recept fotó,brokkoli,csirkecomb, negyed,Csirkehús,Receptek ételpárolókhoz

Csirkehús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Camembert sajt50gramm
Ementáli sajt100gramm
Feta sajt100gramm
brokkoli500gramm
csirkecomb, negyed8darab
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt3evőkanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
rizsa300gramm
szerencsendió, őrölt-
3teáskanál
víz0.4liter

 

Recept

1. A hús elkészítése

csirkecomb, negyed 8 darab

Óvatosan kicsontozzunk 8 nagyobb csirkecombot, hogy ne sértsük meg a bőrt. A húst megmossuk (jobb, ha már akkor mossuk meg ha kicsontoztuk, kicsontozás közben nem csúszik meg a hús). Hagyjuk a vizet lefolyni, és terítsük szét a húst egy deszkára a bőrrel lefelé.

2. Töltelék készítése

brokkoli 500 gramm  Feta sajt 100 gramm

Finomra aprítsuk fel a brokkolit, tegyük mélyebb edénybe, csepegtessük meg vízzel és tegyük a mikrohullámú sütőbe, 2 percre, hogy könnyen megpuhuljon. A feta sajtot belemorzsoljuk.

3. 

Ementáli sajt 100 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  szerencsendió, őrölt

A kemény sajtot reszeljük le, és adjuk a brokkolihoz a fűszerekkel együtt. Adhatunk hozzá egy csipet szerecsendiót.

4. 

A tölteléket alkotó összes hozzávalót kézzel jól keverjük össze.

5. 

 2 teáskanál  Camembert sajt 50 gramm

Sózzuk meg a csirke húsokat. A tölteléket egyenletesen osszuk el az elkészített húsra. Minden szelet közepébe egy darab camembert sajtot illesztünk.

6. 

A húsos töltelékből tekercseket készítünk úgy, hogy a hosszabb részeket összeillesztjük és tűvel és cérnával összevarrjuk.

7. 

finomliszt 3 evőkanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál

Keverjük össze a lisztet a pirospaprikával és forgassuk meg benne a tekercseket mindkét oldalról , és helyezzük el a gőzfőző alsó tartályaiba.

8. Párolás

rizsa 300 gramm   1 teáskanál  víz 0.4 liter

Öntsük a megmosott rizst a rizs főzéséhez szolgáló edénybe, adjunk hozzá sót és vizet. Helyezzük el ezt a tartályt a gőzfőző felső tartályába. Állítsuk a párolási időt 40 percre.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit