Tökből készült quesadillas
Nagyszerű tökből készült fogás, ropogós pirított tortillában sajttal. Hagyományosan egy serpenyőben pirítjuk, de ha szeretne magával vinni mondjuk kiránduláshoz, akkor így lezárva akár elektromos grillen is megsüthető.
recept,recept fotó,vajtök,Cheddar sajt,tortilla,Húsnélküli ételek,Mexikói receptek
Húsnélküli ételek
Mexikói receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Cheddar sajt | 90 | gramm | |
chili édes mártás | ½ | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 90 | gramm | |
olivaolaj | 1.5 | evőkanál | |
paradicsompüré | 1 | evőkanál | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ | teáskanál | |
só | ¼ | teáskanál | |
tortilla | 3 | darab | |
vajtök | 500 | gramm |
Recept
1.
vajtök 500 gramm • római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • só ¼ teáskanál • olivaolaj 1 evőkanál
Egy nagyobb tálba apró kockákra vágjuk a tök húsát, majd köménnyel, borssal és sóval ízesítjük. Hozzáadunk egy kanál olajt.
3.
Az elkészített masszát egyenletesen szétrakjuk a sütőlapon.
4.
30 percig 180°C fokon sütjük.
5.
olivaolaj ½ evőkanál • paradicsompüré 1 evőkanál • chili édes mártás ½ evőkanál
A sütőből való kivételt követően kicsit hagyjuk lehűlni és egy kis paradicsom pürével és chilli szósszal megpirítjuk.
6.
Cheddar sajt 90 gramm • tortilla 3 darab
Az elkészített masszát szétosztjuk három tortillára. Mindegyiket megszórjuk a reszelt sajt harmadával. A tortillát végül lezárjuk a négy oldalának behajtásával.
7.
Megsüthetjük elektromos grillen, vagy akár olajon egy serpenyőben mindkét oldalról finom ropogósra.
Jó étvágyat!