RECEPTEK

Sajtos soufflé

Sajtos soufflé

Recept egy egyszerű francia előétel elkészítéséhez, amelynek alapja sűrű fehér mártás, tojásfehérje hab és aromás sajt, pl. cheddar sajt.

recept,recept fotó,Cheddar sajt,Falatkák

Falatkák

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Falatkák  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Cheddar sajt60gramm
fekete bors, őrölt-
finomliszt1evőkanál
teljes zsírtartalmú mustár1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%1.5deciliter
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
vaj40gramm
zsemlemorzsa1evőkanál

 

Recept

1. 

vaj 30 gramm  finomliszt 1 evőkanál

Enyhe lángon keverjük a lisztet az olvasztott vajhoz.

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1.5 deciliter  teljes zsírtartalmú mustár 1 teáskanál  fekete bors, őrölt

Fokozatosan keverjünk hozzá egy kevés tejet, és főzzünk sűrű fehér mártást. Keverjük hozzá mustárt és egy csipet borsot.

3. 

vaj 10 gramm  zsemlemorzsa 1 evőkanál

A kis tepsiket (ramekin) kenjük ki vajjal és szórjuk meg cukorral.

4. 

tojássárgája 2 darab  Cheddar sajt 60 gramm

A tojássárgáját és a finomra reszelt sajtot összekeverjük a langyos mártással.

5. 

tojásfehérje 2 darab

Tojásfehérjéből kemény habot verünk.

6. 

Finoman keverjük a habot a tésztába.

7. 

A tésztát négy tálkába egyenletesen adagoljuk. Ha kisebb csészéket használunk, az aljától csak 2-3 cm-re töltsük meg.

8. 

18 percig sütjük. 200°C-on.

9. 

Még melegen tálaljuk, amíg a szufllé a forma fölé emelkedik.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés