Sajtos soufflé

Recept egy egyszerű francia előétel elkészítéséhez, amelynek alapja sűrű fehér mártás, tojásfehérje hab és aromás sajt, pl. cheddar sajt.
recept,recept fotó,Cheddar sajt,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›Hozzávalók
Hozzávalók
Cheddar sajt | 60 242 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 7 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1.5 97 | deciliter kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
vaj | 40 294 | gramm kcal | |
zsemlemorzsa | 1 56 | evőkanál kcal |
Recept
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1.5 deciliter • teljes zsírtartalmú mustár 1 teáskanál • fekete bors, őrölt
Fokozatosan keverjünk hozzá egy kevés tejet, és főzzünk sűrű fehér mártást. Keverjük hozzá mustárt és egy csipet borsot.

3.
vaj 10 gramm • zsemlemorzsa 1 evőkanál
A kis tepsiket (ramekin) kenjük ki vajjal és szórjuk meg cukorral.

4.
tojássárgája 2 darab • Cheddar sajt 60 gramm
A tojássárgáját és a finomra reszelt sajtot összekeverjük a langyos mártással.

6.
Finoman keverjük a habot a tésztába.

7.
A tésztát négy tálkába egyenletesen adagoljuk. Ha kisebb csészéket használunk, az aljától csak 2-3 cm-re töltsük meg.

8.
18 percig sütjük. 200°C-on.
9.
Még melegen tálaljuk, amíg a szufllé a forma fölé emelkedik.
Jó étvágyat!