Sajtos soufflé

Recept egy egyszerű francia előétel elkészítéséhez, amelynek alapja sűrű fehér mártás, tojásfehérje hab és aromás sajt, pl. cheddar sajt.
recept,recept fotó,Cheddar sajt,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›Hozzávalók
Hozzávalók
| Cheddar sajt | 60 242 | gramm kcal | |
| fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
| finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
| teljes zsírtartalmú mustár | 1 7 | teáskanál kcal | |
| teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1.5 97 | deciliter kcal | |
| tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
| tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
| vaj | 40 294 | gramm kcal | |
| zsemlemorzsa | 1 56 | evőkanál kcal |
Recept
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1.5 deciliter • teljes zsírtartalmú mustár 1 teáskanál • fekete bors, őrölt
Fokozatosan keverjünk hozzá egy kevés tejet, és főzzünk sűrű fehér mártást. Keverjük hozzá mustárt és egy csipet borsot.

3.
vaj 10 gramm • zsemlemorzsa 1 evőkanál
A kis tepsiket (ramekin) kenjük ki vajjal és szórjuk meg cukorral.

4.
tojássárgája 2 darab • Cheddar sajt 60 gramm
A tojássárgáját és a finomra reszelt sajtot összekeverjük a langyos mártással.

6.
Finoman keverjük a habot a tésztába.

7.
A tésztát négy tálkába egyenletesen adagoljuk. Ha kisebb csészéket használunk, az aljától csak 2-3 cm-re töltsük meg.

8.
18 percig sütjük. 200°C-on.
9.
Még melegen tálaljuk, amíg a szufllé a forma fölé emelkedik.
Jó étvágyat!






















