Sajtos soufflé
Recept egy egyszerű francia előétel elkészítéséhez, amelynek alapja sűrű fehér mártás, tojásfehérje hab és aromás sajt, pl. cheddar sajt.
recept,recept fotó,Cheddar sajt,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Cheddar sajt | 60 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 1 | evőkanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1.5 | deciliter | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 40 | gramm | |
zsemlemorzsa | 1 | evőkanál |
Recept
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1.5 deciliter • teljes zsírtartalmú mustár 1 teáskanál • fekete bors, őrölt
Fokozatosan keverjünk hozzá egy kevés tejet, és főzzünk sűrű fehér mártást. Keverjük hozzá mustárt és egy csipet borsot.
3.
vaj 10 gramm • zsemlemorzsa 1 evőkanál
A kis tepsiket (ramekin) kenjük ki vajjal és szórjuk meg cukorral.
4.
tojássárgája 2 darab • Cheddar sajt 60 gramm
A tojássárgáját és a finomra reszelt sajtot összekeverjük a langyos mártással.
6.
Finoman keverjük a habot a tésztába.
7.
A tésztát négy tálkába egyenletesen adagoljuk. Ha kisebb csészéket használunk, az aljától csak 2-3 cm-re töltsük meg.
8.
18 percig sütjük. 200°C-on.
9.
Még melegen tálaljuk, amíg a szufllé a forma fölé emelkedik.
Jó étvágyat!