szakacsreceptek.hu

Tejfölös nyúl

    

Finom nyúlhús, krémes zöldséges mártással, knédlivel tálalva.

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
ecet5evőkanál
finomliszt45gramm
hagyma100gramm
házi nyúl1kilogramm
nemes babérlevél3darab
petrezselyem150gramm
répa200gramm
1teáskanál
-
tejföl (14-18%)400gramm
víz1liter
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

1. A pác előkészítése

hagyma 100 gramm  répa 200 gramm  petrezselyem 150 gramm  víz 1 liter  ecet 5 evőkanál   1 teáskanál  nemes babérlevél 3 darab

A zöldséget megpucoljuk, felszeleteljük, egy fazékba helyezzük, vizet öntünk hozzá, ecetet, babérlevelet és sót adunk hozzá. Felforraljuk majd levesszük a tűzről és a páclét hűlni hagyjuk.

A pác előkészítése

2. A nyúlhús előkészítése

házi nyúl 1 kilogramm

A húst megmossuk...

A nyúlhús előkészítése

3. 

...és kisebb szeletekre vágjuk.

4. A hús pácolása

Az elkészített húst belerakjuk a páclébe és legalább 12 órán keresztül pácolni hagyjuk a hűtőben.

A hús pácolása

5. Főzés

A nyulat puhára főzzük a pácban ( 60 -80 percig ). Ezután a húst és a babérlevelet kivesszük a fazékból...

Főzés

6. A mártás elkészítése

...a zöldséget egy botmixer segítségével összeturmixoljuk.

A mártás elkészítése

7. 

tejföl (14-18%) 400 gramm  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  finomliszt 45 gramm

Tejben és tejszínben lisztet keverünk szét.

8. 

A mártást felforraljuk, hozzáöntjük a habarást és állandó keverés mellet újra felforraljuk. Ízlés szerint még megsózzuk.

9. 

A forró mártásba belerakjuk újra a húst amely benne felmelegszik és máris tálalhatjuk a finom nyuszi husikát. Köretként knédlit ajánlunk hozzá.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés