Tejfölös nyúl

Finom nyúlhús, krémes zöldséges mártással, knédlivel tálalva.
recept,recept fotó,házi nyúl,tejföl (14-18%),Nyúlhús
Nyúlhús
kategóriak
Nyúlhús ›Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 5 32 | evőkanál kcal | |
finomliszt | 45 157 | gramm kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
házi nyúl | 1 1140 | kilogramm kcal | |
nemes babérlevél | 3 ?? | darab kcal | |
petrezselyem | 150 95 | gramm kcal | |
répa | 200 90 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tejföl (14-18%) | 400 640 | gramm kcal | |
víz | 1 0 | liter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 48 | milliliter kcal |
Recept
1. A pác előkészítése
hagyma 100 gramm • répa 200 gramm • petrezselyem 150 gramm • víz 1 liter • ecet 5 evőkanál • só 1 teáskanál • nemes babérlevél 3 darab
A zöldséget megpucoljuk, felszeleteljük, egy fazékba helyezzük, vizet öntünk hozzá, ecetet, babérlevelet és sót adunk hozzá. Felforraljuk majd levesszük a tűzről és a páclét hűlni hagyjuk.


3.
...és kisebb szeletekre vágjuk.

4. A hús pácolása
Az elkészített húst belerakjuk a páclébe és legalább 12 órán keresztül pácolni hagyjuk a hűtőben.

5. Főzés
A nyulat puhára főzzük a pácban ( 60 -80 percig ). Ezután a húst és a babérlevelet kivesszük a fazékból...

6. A mártás elkészítése
...a zöldséget egy botmixer segítségével összeturmixoljuk.

7.
tejföl (14-18%) 400 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • finomliszt 45 gramm
Tejben és tejszínben lisztet keverünk szét.

8.
A mártást felforraljuk, hozzáöntjük a habarást és állandó keverés mellet újra felforraljuk. Ízlés szerint még megsózzuk.

9.
A forró mártásba belerakjuk újra a húst amely benne felmelegszik és máris tálalhatjuk a finom nyuszi husikát. Köretként knédlit ajánlunk hozzá.

Jó étvágyat!