szakacsreceptek.hu

Sajtos fokhagyma leves

Sajtos fokhagyma leves

    

Egy leves, amely megfázás esetén igazi segítséget és gyors tünet enyhülést biztosít. Pirított kenyérkockákkal az igazi!

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

hagyma 60 gramm  sertészsír 20 gramm  fokhagyma 25 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát.

2. 

burgonya 500 gramm  Natur zöldséges só 2 teáskanál   ½ teáskanál

A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Megszórjuk fűszersóval (Vegeta) esetleg sóval. Összekeverjük.

3. 

víz 1.5 liter

Hozzáöntjük a forró vizet és 20 percig a burgonya megpuhulásáig főzzük.

4. 

Edámi sajt 200 gramm

A sajtot vastagan lereszeljük, és beleszórjuk a kissé kihűlt levesbe.

5. 

kifli 2 darab

A kiflit vagy kenyeret apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk, vagy egyszerűen kenyérpirítóban elkészítjük és ezt követően vágjuk apróra.

Jó étvágyat!

Edámi sajt200gramm
Natur zöldséges só2teáskanál
burgonya500gramm
fokhagyma25gramm
hagyma60gramm
kifli2darab
sertészsír20gramm
½teáskanál
víz1.5liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés