RECEPTEK

Rántott sajt - pogácsasajt

Rántott sajt - pogácsasajt

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Rántott erősen aromás sajt - kvargli, pogácsasajt vagy Harzi sajt (természetes érlelésű sajt) fantasztikus finomság. Receptünkben a Harzi sajtot használtuk lényegesen lágyabb íze és sütéskor nem annyira átható illata miatt.

recept,recept fotó,pogácsasajt, kvargli,Húsnélküli ételek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

0

??

kcal

finomliszt

2

105

evőkanál

kcal

napraforgó olaj

0

??

kcal

pogácsasajt, kvargli

400

500

gramm

kcal

0

??

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

vaj

0

??

kcal

víz

0

??

kcal

zsemlemorzsa

6

336

evőkanál

kcal

 

Recept

1. 

pogácsasajt, kvargli 400 gramm  finomliszt 2 evőkanál  tyúk tojás 2 darab  zsemlemorzsa 6 evőkanál

Az egyes sajtkarikákat lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, ismét tojásba és ismét zsemlemorzsába csomagoljuk.

Az egyes sajtkarikákat lisztbe, felvert tojásba,...

2. 

A panírozott sajtokat tálcára tesszük, mikrotén zacskóba, és egy órára a fagyasztóba tesszük. Rövid fagyasztással megakadályozzuk, hogy sütéskor éles, csípős szag terjedjen.

A panírozott sajtokat tálcára tesszük,...

3. 

burgonya    víz

Amíg a sajtok a mélyhűtőben vannak addig megpucoljuk a burgonyát, és sós vízben megfőzzük.

Amíg a sajtok a mélyhűtőben vannak addig...

4. 

vaj

Főzés után leszűrjük, vajjal meglocsoljuk, ráöntjük egy tepsire és hirtelen megsütjük.

Főzés után leszűrjük, vajjal meglocsoljuk,...

5. 

napraforgó olaj

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megsütjük a kvarglit ...

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és...

6. 

... mindkét oldalról. Sütés után tányérra tesszük, semmi esetre sem papírra. A finoman kiömlött sajt ragadós, és a papírt nem lehetett eltávolítani a sajtról.

... mindkét oldalról. Sütés után tányérra...

7. 

Tálaljuk burgonyával és tartármártással.

Tálaljuk burgonyával és tartármártással....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés