RECEPTEK

Rántott sajt - pogácsasajt

Rántott sajt - pogácsasajt

Rántott erősen aromás sajt - kvargli, pogácsasajt vagy Harzi sajt (természetes érlelésű sajt) fantasztikus finomság. Receptünkben a Harzi sajtot használtuk lényegesen lágyabb íze és sütéskor nem annyira átható illata miatt.

recept,recept fotó,pogácsasajt, kvargli,Húsnélküli ételek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya-
finomliszt2evőkanál
napraforgó olaj-
pogácsasajt, kvargli400gramm
-
tyúk tojás2darab
vaj-
víz-
zsemlemorzsa6evőkanál

 

Recept

1. 

pogácsasajt, kvargli 400 gramm  finomliszt 2 evőkanál  tyúk tojás 2 darab  zsemlemorzsa 6 evőkanál

Az egyes sajtkarikákat lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, ismét tojásba és ismét zsemlemorzsába csomagoljuk.

2. 

A panírozott sajtokat tálcára tesszük, mikrotén zacskóba, és egy órára a fagyasztóba tesszük. Rövid fagyasztással megakadályozzuk, hogy sütéskor éles, csípős szag terjedjen.

3. 

burgonya    víz

Amíg a sajtok a mélyhűtőben vannak addig megpucoljuk a burgonyát, és sós vízben megfőzzük.

4. 

vaj

Főzés után leszűrjük, vajjal meglocsoljuk, ráöntjük egy tepsire és hirtelen megsütjük.

5. 

napraforgó olaj

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megsütjük a kvarglit ...

6. 

... mindkét oldalról. Sütés után tányérra tesszük, semmi esetre sem papírra. A finoman kiömlött sajt ragadós, és a papírt nem lehetett eltávolítani a sajtról.

7. 

Tálaljuk burgonyával és tartármártással.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés