Rántott sajt - pogácsasajt
Rántott erősen aromás sajt - kvargli, pogácsasajt vagy Harzi sajt (természetes érlelésű sajt) fantasztikus finomság. Receptünkben a Harzi sajtot használtuk lényegesen lágyabb íze és sütéskor nem annyira átható illata miatt.
recept,recept fotó,pogácsasajt, kvargli,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | - | ||
finomliszt | 2 | evőkanál | |
napraforgó olaj | - | ||
pogácsasajt, kvargli | 400 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | - | ||
víz | - | ||
zsemlemorzsa | 6 | evőkanál |
Recept
1.
pogácsasajt, kvargli 400 gramm • finomliszt 2 evőkanál • tyúk tojás 2 darab • zsemlemorzsa 6 evőkanál
Az egyes sajtkarikákat lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, ismét tojásba és ismét zsemlemorzsába csomagoljuk.
2.
A panírozott sajtokat tálcára tesszük, mikrotén zacskóba, és egy órára a fagyasztóba tesszük. Rövid fagyasztással megakadályozzuk, hogy sütéskor éles, csípős szag terjedjen.
3.
Amíg a sajtok a mélyhűtőben vannak addig megpucoljuk a burgonyát, és sós vízben megfőzzük.
6.
... mindkét oldalról. Sütés után tányérra tesszük, semmi esetre sem papírra. A finoman kiömlött sajt ragadós, és a papírt nem lehetett eltávolítani a sajtról.
7.
Tálaljuk burgonyával és tartármártással.
Jó étvágyat!