RECEPTEK

Rántott sajt - pogácsasajt

Rántott sajt - pogácsasajt

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Rántott erősen aromás sajt - kvargli, pogácsasajt vagy Harzi sajt (természetes érlelésű sajt) fantasztikus finomság. Receptünkben a Harzi sajtot használtuk lényegesen lágyabb íze és sütéskor nem annyira átható illata miatt.

recept,recept fotó,pogácsasajt, kvargli,Húsnélküli ételek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya-
finomliszt2evőkanál
napraforgó olaj-
pogácsasajt, kvargli400gramm
-
tyúk tojás2darab
vaj-
víz-
zsemlemorzsa6evőkanál

 

Recept

1. 

pogácsasajt, kvargli 400 gramm  finomliszt 2 evőkanál  tyúk tojás 2 darab  zsemlemorzsa 6 evőkanál

Az egyes sajtkarikákat lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, ismét tojásba és ismét zsemlemorzsába csomagoljuk.

Az egyes sajtkarikákat lisztbe, felvert tojásba,...

2. 

A panírozott sajtokat tálcára tesszük, mikrotén zacskóba, és egy órára a fagyasztóba tesszük. Rövid fagyasztással megakadályozzuk, hogy sütéskor éles, csípős szag terjedjen.

A panírozott sajtokat tálcára tesszük,...

3. 

burgonya    víz

Amíg a sajtok a mélyhűtőben vannak addig megpucoljuk a burgonyát, és sós vízben megfőzzük.

Amíg a sajtok a mélyhűtőben vannak addig...

4. 

vaj

Főzés után leszűrjük, vajjal meglocsoljuk, ráöntjük egy tepsire és hirtelen megsütjük.

Főzés után leszűrjük, vajjal meglocsoljuk,...

5. 

napraforgó olaj

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és megsütjük a kvarglit ...

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és...

6. 

... mindkét oldalról. Sütés után tányérra tesszük, semmi esetre sem papírra. A finoman kiömlött sajt ragadós, és a papírt nem lehetett eltávolítani a sajtról.

... mindkét oldalról. Sütés után tányérra...

7. 

Tálaljuk burgonyával és tartármártással.

Tálaljuk burgonyával és tartármártással....

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés