Rántott sajt - pogácsasajt

Rántott erősen aromás sajt - kvargli, pogácsasajt vagy Harzi sajt (természetes érlelésű sajt) fantasztikus finomság. Receptünkben a Harzi sajtot használtuk lényegesen lágyabb íze és sütéskor nem annyira átható illata miatt.
recept,recept fotó,pogácsasajt, kvargli,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek ›Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 2 105 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
pogácsasajt, kvargli | 400 500 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
zsemlemorzsa | 6 336 | evőkanál kcal |
Recept
1.
pogácsasajt, kvargli 400 gramm • finomliszt 2 evőkanál • tyúk tojás 2 darab • zsemlemorzsa 6 evőkanál
Az egyes sajtkarikákat lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, ismét tojásba és ismét zsemlemorzsába csomagoljuk.

2.
A panírozott sajtokat tálcára tesszük, mikrotén zacskóba, és egy órára a fagyasztóba tesszük. Rövid fagyasztással megakadályozzuk, hogy sütéskor éles, csípős szag terjedjen.

3.
Amíg a sajtok a mélyhűtőben vannak addig megpucoljuk a burgonyát, és sós vízben megfőzzük.



6.
... mindkét oldalról. Sütés után tányérra tesszük, semmi esetre sem papírra. A finoman kiömlött sajt ragadós, és a papírt nem lehetett eltávolítani a sajtról.

7.
Tálaljuk burgonyával és tartármártással.

Jó étvágyat!