Kuglóf tönkölylisztből lágy töltelékkel.

Egyszerű és nagyon finom kuglóf melasszal és nádcukorral, banános-túrós töltelékkel töltve.
recept,recept fotó,banán,túró, lágy, 20% zsírtartalom,teljes kiőrlésű tönköly liszt,teljes kiőrlésű tönköly liszt,Kuglófok
Kuglófok
kategóriak
Kuglófok ›Hozzávalók
Hozzávalók
BIO cukornád melasz | 1 44 | evőkanál kcal | |
banán | 350 333 | gramm kcal | |
kakaó | 25 77 | gramm kcal | |
nádcukor | 125 495 | gramm kcal | |
olivaolaj | 100 879 | milliliter kcal | |
szódabikarbóna | 1 0 | teáskanál kcal | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 0 ?? | kcal | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 200 680 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
túró, lágy, 20% zsírtartalom | 250 245 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 48 | milliliter kcal |
Recept
1. Banános-túrós töltelék
banán 350 gramm • nádcukor 50 gramm • túró, lágy, 20% zsírtartalom 250 gramm
A banánt meghántjuk, darabokra tördeljük, egy tálba rakjuk, majd cukrot és túrót adunk hozzá.

2.
Botmixer segítségével kását készítünk.

3. Tészta
teljes kiőrlésű tönköly liszt 200 gramm • nádcukor 75 gramm • BIO cukornád melasz 1 evőkanál • olivaolaj 100 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • tyúk tojás 3 darab • kakaó 25 gramm • szódabikarbóna 1 teáskanál
Egy tálba lisztet, cukrot, melaszt, olajat, tejet, tojást, kakaót és szódabikarbónát teszünk.

4.
Az egészet jól kikeverjük.

5.
vaj • teljes kiőrlésű tönköly liszt
Egy nagyobb kuglóf formát kivajazunk és meghintünk liszttel, majd beleöntjük a tésztát.

6.
A tésztára ráöntjük a banános tölteléket.

7. Sütés
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük és 25 percig sütjük a kuglófot. Vigyázat: a töltelék a sütés után sem keményedik meg, csak a tetején lesz egy kicsit keményebb.

8.
Amikor teljesen kihűl a kuglóf, akkor kiborítjuk a formából és megszórjuk őrölt nádcukorral.

9.
Felszeleteljük, és tálalhatjuk. A kuglófot torta lapátka segítségével helyezzük a tányérra, hogy az alsó krém réteg ne essen szét.

Jó étvágyat!