Kuglóf tönkölylisztből lágy töltelékkel.
Egyszerű és nagyon finom kuglóf melasszal és nádcukorral, banános-túrós töltelékkel töltve.
recept,recept fotó,banán,túró, lágy, 20% zsírtartalom,teljes kiőrlésű tönköly liszt,teljes kiőrlésű tönköly liszt,Kuglófok
Kuglófok
kategóriak
Kuglófok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
BIO cukornád melasz | 1 | evőkanál | |
banán | 350 | gramm | |
kakaó | 25 | gramm | |
nádcukor | 125 | gramm | |
olivaolaj | 100 | milliliter | |
szódabikarbóna | 1 | teáskanál | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | - | ||
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 200 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
túró, lágy, 20% zsírtartalom | 250 | gramm | |
vaj | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1. Banános-túrós töltelék
banán 350 gramm • nádcukor 50 gramm • túró, lágy, 20% zsírtartalom 250 gramm
A banánt meghántjuk, darabokra tördeljük, egy tálba rakjuk, majd cukrot és túrót adunk hozzá.
2.
Botmixer segítségével kását készítünk.
3. Tészta
teljes kiőrlésű tönköly liszt 200 gramm • nádcukor 75 gramm • BIO cukornád melasz 1 evőkanál • olivaolaj 100 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • tyúk tojás 3 darab • kakaó 25 gramm • szódabikarbóna 1 teáskanál
Egy tálba lisztet, cukrot, melaszt, olajat, tejet, tojást, kakaót és szódabikarbónát teszünk.
4.
Az egészet jól kikeverjük.
5.
vaj • teljes kiőrlésű tönköly liszt
Egy nagyobb kuglóf formát kivajazunk és meghintünk liszttel, majd beleöntjük a tésztát.
6.
A tésztára ráöntjük a banános tölteléket.
7. Sütés
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük és 25 percig sütjük a kuglófot. Vigyázat: a töltelék a sütés után sem keményedik meg, csak a tetején lesz egy kicsit keményebb.
8.
Amikor teljesen kihűl a kuglóf, akkor kiborítjuk a formából és megszórjuk őrölt nádcukorral.
9.
Felszeleteljük, és tálalhatjuk. A kuglófot torta lapátka segítségével helyezzük a tányérra, hogy az alsó krém réteg ne essen szét.
Jó étvágyat!